Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ψήφισε για τις ενδιάμεσες εκλογές στις 8/11 ο Biden - Χαρακτήρισε «σκανδαλώδη» την απόφαση της Ρωσίας για τα σιτηρά

ΗΠΑ: Ψήφισε για τις ενδιάμεσες εκλογές στις 8/11 ο Biden - Χαρακτήρισε «σκανδαλώδη» την απόφαση της Ρωσίας για τα σιτηρά
«Είναι απλώς σκανδαλώδης» δήλωσε ο J. Biden σε δημοσιογράφους για την απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών, αφότου ψήφισε στις 29/10 για τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου
Σχετικά Άρθρα

«Σκανδαλώδη» χαρακτήρισε την απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών από τα λιμάνια της Ουκρανίας, μιας συμφωνία ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, J. Biden, υποστηρίζοντας πως «δεν υπήρχε λόγος να το κάνουν αυτό».
«Είναι απλώς σκανδαλώδης» δήλωσε ο J. Biden σε δημοσιογράφους, αφότου ψήφισε στις 29/10 για τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, σε προπύργιο των Δημοκρατιών, στο Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, συνοδευόμενος από την εγγονή του Νάταλι, η οποία ψήφισε για πρώτη φορά.

Ψήφισε ο Biden: Είναι επιλογή ανάμεσα σε δυο οράματα για τη χώρα

Ο Biden άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σε προπύργιο των Δημοκρατικών, στο Ουίλμινγκτον της πολιτείας Ντέλαγουερ (ανατολικά), καταγγέλλοντας την πολιτικά υποκινούμενη βία στη χώρα του.
Σημειώνεται ότι ορισμένοι Αμερικανοί έχουν ήδη αρχίσει να ψηφίζουν για τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, στις οποίες διακυβεύεται ο έλεγχος του Κογκρέσου, είτε μέσω επιστολικής ψήφου είτε σε εκλογικό κέντρο. Πέραν του ελέγχου των δύο σωμάτων του Κογκρέσου, οι ενδιάμεσες εκλογές αφορούν την ανάδειξη κυβερνητών σε πολιτείες των ΗΠΑ και άλλων τοπικών αξιωματούχων.
«Αισθάνομαι καλά», διαβεβαίωσε ο Biden σε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, αν και οι περισσότερες δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα ανακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, αν όχι και της Γερουσίας.
Άλλωστε, στις ΗΠΑ οι ενδιάμεσες εκλογές συνηθίζεται να είναι δυσμενείς για το κυβερνών κόμμα.
«Δεν είναι δημοψήφισμα. Είναι επιλογή! Μια επιλογή ανάμεσα σε δύο πολύ διαφορετικά οράματα για τη χώρα», ανέφερε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επίθεση στην οικία των Pelosi, καταγγέλλοντας την πολιτική ένταση στις ΗΠΑ και εκείνους που εξακολουθούν να αμφισβητούν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στον απόηχο των δηλώσεων του πρώην προέδρου D. Trump.
«Δεν μπορείς να καταδικάζεις τη βία εάν (πρώτα) δεν καταδικάσεις όλους όσοι εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες... όλες αυτές τις ανοησίες που υπονομεύουν τη δημοκρατία», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης