Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δωρεά 500.000 τόνων σιτηρών στις φτωχές χώρες μέσω Τουρκίας - Είμαστε αξιόπιστος διεθνής εταίρος

Ρωσία: Δωρεά 500.000 τόνων σιτηρών στις φτωχές χώρες μέσω Τουρκίας - Είμαστε αξιόπιστος διεθνής εταίρος

«Θα το κάνουμε με τη συμμετοχή του αξιόπιστου εταίρου μας - της Τουρκίας», σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Γεωργίας Dmitry Patrushev

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία, με τη συμμετοχή της Τουρκίας, είναι έτοιμη να παραδώσει δωρεάν έως και 500.000 μετρικούς τόνους σιτηρών στις φτωχότερες χώρες τους επόμενους τέσσερις μήνες, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Γεωργίας Dmitry Patrushev στο ειδησεογραφικό κανάλι Rossiya-24 το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022.
«Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ρωσία ήταν πάντα και παραμένει αξιόπιστος εταίρος και είναι έτοιμη να παρέχει στον κόσμο την απαιτούμενη ποσότητα τροφής, η χώρα μας είναι έτοιμη να προμηθεύσει τις φτωχότερες χώρες με έως και 500.000 μετρικούς τόνους σιτηρών δωρεάν το επόμενο διάστημα. με ορίζοντα τέσσερις μήνες», δήλωσε.
«Θα το κάνουμε με τη συμμετοχή του αξιόπιστου εταίρου μας - της Τουρκίας», σημείωσε.
«Αν ρίξουμε μια ματιά στην κατάσταση γενικά, τότε, λαμβάνοντας υπόψη τη φετινή σοδειά, η Ρωσική Ομοσπονδία είναι απολύτως έτοιμη να αντικαταστήσει τα ουκρανικά σιτηρά και να πραγματοποιήσει εξαγωγές σε προσιτές τιμές σε όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες», είπε ο Patrushev.
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας δήλωσε ότι έχουν ήδη μαζευτεί 147,5 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του υπουργείου, το σιτάρι θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια τόνους από τους 150 εκατομμύρια τόνους σιτηρών που αναμένεται να συγκεντρωθούν μέχρι το τέλος του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης