Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αντιτρομοκρατικό συναγερμό η Ρωσία, μετά την επίθεση με drones στην Κριμαία

Σε αντιτρομοκρατικό συναγερμό η Ρωσία, μετά την επίθεση με drones στην Κριμαία
Το Σάββατο (29/10), η Σεβαστούπολη δέχθηκε τη μεγαλύτερη επίθεση με drones από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης
Σχετικά Άρθρα

Η Μόσχα τίθεται σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαύρη και τη Βαλτική Θάλασσα, στις οποίες συμμετείχε το Λονδίνο, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές
Επίσης θα θέσει το θέμα σε διεθνή φόρα συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε στο TASS η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova το Σάββατο (29/10/2022).
«Η Ρωσία σκοπεύει να επιστήσει την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Μαύρη και τη Βαλτική Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένης της εμπλοκής του Ηνωμένου Βασιλείου σε αυτές», σημείωσε.

Αποκρούστηκε η επίθεση με drones

Το Σάββατο (29/10), η Σεβαστούπολη δέχθηκε τη μεγαλύτερη επίθεση με drones από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Όπως είπε ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Mikhail Razvozhayev, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας απέκρουσε την επίθεση στον κόλπο της Σεβαστούπολης.
Πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στόχευαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα πλοία, τα οποία δέχθηκαν επίθεση, χρησιμοποιήθηκαν για την παροχή ασφάλειας του διαδρόμου σιτηρών, στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας για εξαγωγές γεωργικών προϊόντων από λιμάνια της Ουκρανίας.
Το υπουργείο ανέφερε ότι η τρομοκρατική επίθεση στη Σεβαστούπολη και η εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού του 73ου Κέντρου Ειδικών Επιχειρήσεων Πεζοναυτών πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη Βρετανών ειδικών, οι οποίοι βρίσκονταν στην πόλη Ochakov, στην περιοχή Nikolayev.
Όπως τόνισε το υπουργείο Άμυνας, εκπρόσωποι αυτής της μονάδας του βρετανικού ναυτικού συμμετείχαν στις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης