Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Η συνομιλία μεταξύ Putin και Erdogan για τις εξαγωγές σιτηρών δεν έχει ακόμη προγραμματισθεί

Κρεμλίνο: Η συνομιλία μεταξύ Putin και Erdogan για τις εξαγωγές σιτηρών δεν έχει ακόμη προγραμματισθεί

Με αφορμή την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσία στη συμφωνία σιτηρών

Με αφορμή την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσία στη συμφωνία σιτηρών»
Δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη συνομιλία μεταξύ των προέδρων Ρωσίας και Τουρκίας, Vladimir Putin και Tayipp Erdogan, δήλωσε στο RIA Novosti ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Dmitry Peskov το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022.
«Όχι ακόμα», είπε ο Peskov, απαντώντας στο ερώτημα εάν, υπό το πρίσμα της αναστολής της συμμετοχής της Ρωσίας στη «συμφωνία σιτηρών», προγραμματίζεται μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Ρώσου προέδρου και του Erdogan.
Η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία εξαγωγής αγροτικών προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε ο στόλος της στην Κριμαία, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο (29/10/2022) το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, το ίδιο πρακτορείο μετέδωσε δηλώσεις του υπουργού Γεωργίας Dmitry Patrushev., ο οποίος φέρεται να είπε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εφοδιάσει με 500.000 τόνους σιτηρών τις φτωχές χώρες μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, με τη βοήθεια της Τουρκίας.
Η Μόσχα υποστηρίζει ότι μόνο το 3% των εξαγόμενων τροφίμων από την Ουκρανία έχουν πάει σε φτωχές χώρες, ενώ τα μισά φορτία είχαν ως προορισμό χώρες της Δύσης.
Η Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά υπογράφηκε στις 22 Ιουλίου στην Τουρκία και έκτοτε έχουν εξαχθεί από την Ουκρανοί πολλά εκατομμύρια τόνοι σιταριού, αραβόσιτου, ηλιελαίου, βρώμης, ελαιοκράμβης και σόγιας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης