Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Φέρνουμε στον ΟΗΕ τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Nord Stream και Κριμαία με βρετανική εμπλοκή

Zakharova: Φέρνουμε στον ΟΗΕ τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Nord Stream και Κριμαία με βρετανική εμπλοκή
Ο ρωσικός στρατός υποστηρίζει ότι απώθησε μια «μαζική» επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, στην Κριμαία, την οποία απέδωσε στην Ουκρανία και τη Βρετανία

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να θέσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον κόλπο της Σεβαστούπολης, στην προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, αλλά και το θέμα των εκρήξεων από τις οποίες προκλήθηκαν ζημίες στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική Θάλασσα, τον Σεπτέμβριο.
«Η ρωσική πλευρά σκοπεύει να επιστήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας, μέσω κυρίως του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στις τρομοκρατικές επιθέσεις που διαπράχθησαν εναντίον της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική, με την εμπλοκή της Βρετανίας» ανέφερε στο Telegram η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Ο ρωσικός στρατός υποστηρίζει ότι απώθησε μια «μαζική» επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, στην Κριμαία, την οποία απέδωσε στην Ουκρανία και τη Βρετανία.
Η Κριμαία, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014, χρησιμοποιείται ως βάση για τον ρωσικό στόλο αλλά και για την επιμελητειακή υποστήριξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Τους τελευταίους μήνες έχουν στοχοθετηθεί κατ’ επανάληψη στρατιωτικές και πολιτικές εγκαταστάσεις στη χερσόνησο αυτήν.
Οι φιλορωσικές αρχές της χερσονήσου ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (29/10/2022) ότι τα πλοία του ρωσικού στόλου στον κόλπο της Σεβαστούπολης απώθησαν την επίθεση και ότι όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν.
«Καμία εγκατάσταση στην πόλη (σ.σ. τη Σεβαστούπολη) δεν επλήγη.
Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» δήλωσε ο φιλορώσος κυβερνήτης της πόλης Mikhail Razvozhaev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης