Τελευταία Νέα
Διεθνή

Antonov (Ρωσία) προς ΗΠΑ: Σταματήστε την επικίνδυνη κλιμάκωση - Να απομακρύνετε τώρα τα πυρηνικά από την Ευρώπη

Antonov (Ρωσία) προς ΗΠΑ: Σταματήστε την επικίνδυνη κλιμάκωση - Να  απομακρύνετε τώρα τα πυρηνικά από την Ευρώπη
«Σε αυτούς τους καιρούς εντάσεων και αυξημένων κινδύνων, οι πυρηνικές δυνάμεις έχουν ειδική ευθύνη να αποτρέψουν την κλιμάκωση», τόνισε ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov κάλεσε την Ουάσιγκτον να επιστρέψει τα πυρηνικά όπλα που ανέπτυξε σε άλλες χώρες πίσω.
«Σε αυτούς τους καιρούς εντάσεων και αυξημένων κινδύνων, οι πυρηνικές δυνάμεις έχουν ειδική ευθύνη να αποτρέψουν την κλιμάκωση.
Καλώ για άλλη μια φορά την Ουάσιγκτον να απομακρύνει όλα τα πυρηνικά όπλα που έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό και να εγκαταλείψει την πρακτική της προσομοίωσης χρήσης τέτοιων όπλων με τη συμμετοχή στρατευμάτων από μη πυρηνικές χώρες ως μέρος των κοινών πυρηνικών αποστολών του ΝΑΤΟ, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις βασικές αρχές της Συνθήκης για τη μη διάδοση», είπε ο πρέσβης σχολιάζοντας δημοσίευμα του Politico που αναφέρει ότι η Ουάσινγκτον θα επισπεύσει τα σχέδια για την αποθήκευση αναβαθμισμένων βομβών βαρύτητας B61-12 στην Ευρώπη.

Κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία

«Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρονται παραδοσιακά σε αυτά τα όπλα ως τακτικά και υποστηρίζουν ότι το οπλοστάσιο της Ρωσίας είναι πολλές φορές μεγαλύτερο από το αμερικανικό.
Ωστόσο, δεν αποκαλύπτουν το γεγονός πως όλα τα τακτικά πυρηνικά μας όπλα είναι αποθηκευμένα σε κεντρικές εγκαταστάσεις στη Ρωσία και δεν μπορεί να αποτελέσει απειλή για τις ΗΠΑ», τόνισε ο Antonov.
«Όσον αφορά τις πυρηνικές βόμβες των ΗΠΑ, αναπτύσσονται σε ευρωπαϊκές χώρες με σύντομους χρόνους πτήσης προς τα σύνορα της Ρωσίας.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι βόμβες B61-12 έχουν στρατηγική σημασία παρά το περιορισμένο πυρηνικό τους φορτίο», σημείωσε.
«Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, μαζί με τους εταίρους του ΝΑΤΟ, πραγματοποιούν τακτικά ασκήσεις για τη χρήση αυτών των όπλων.
Τέτοια εκπαίδευση πραγματοποιείται επί του παρόντος στο πλαίσιο της άσκησης Steadfast Noon.
Η ηγεσία της Βορειοατλαντικής συμμαχίας ισχυρίζεται ότι η δραστηριότητα δεν στοχεύει τη Ρωσία.
Το ερώτημα είναι τότε εναντίον ποίου στρέφεται ενώ η χώρα μας περιγράφεται ως η πιο σημαντική και άμεση απειλή;» διερωτήθηκε ο Ρώσος πρέσβης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης