Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΕΚΤ): «Ο πρόεδρος Putin δεν ήταν τόσο άρρωστος όσο σήμερα... διαβολικές δυνάμεις τον οδηγούν»

Lagarde (ΕΚΤ): «Ο πρόεδρος Putin δεν ήταν τόσο άρρωστος όσο σήμερα... διαβολικές δυνάμεις τον οδηγούν»
Οι ενέργειες του Putin έχουν «επανενώσει» τον ουκρανικό λαό - Έχει αναζωογονήσει το ΝΑΤΟ και σίγουρα έχει φέρει κοντά τους Ευρωπαίους, τονίζει η πρόεδρος της ΕΚΤ

«Ο πρόεδρος Putin δεν ήταν τόσο άρρωστος όσο δείχνει σήμερα... είναι τρομακτικός», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde αναφερόμενη στο προφίλ του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, βασιζόμενη σε προηγούμενες συναντήσεις τους δήλωσε σε συνέντευξή της στον Ιρλανδέζικο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα RTE.
«Γιατί να προβείς σε πράξεις σαν τις δικές του, να εισβάλλεις σε μια χώρα, να σκοτώσεις ανθρώπους, να καταστρέψεις τους ιστούς μιας κοινωνίας και να αποτύχεις;»,
«Οποιοσδήποτε συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να οδηγείται από κακές δυνάμεις», κατέληξε, όπως μεταφέρει το Bloomberg.
Η επίθεση του Putin στην Ουκρανία είναι η προσπάθειά του να «προκαλέσει χάος και να καταστρέψει όσο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης μπορεί», είπε.

Η εισβολή Putin στην Ουκρανία ένωσε τον ουκρανικό λαό, το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη

Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, οι ενέργειες του Putin έχουν «επανενώσει» τον ουκρανικό λαό, πρόσθεσε.
«Έχει αναζωογονήσει το ΝΑΤΟ και σίγουρα έχει φέρει κοντά τους Ευρωπαίους».
Αφού εξέφρασε την άποψή της, η Lagarde τόνισε ότι είναι «απλώς μια κεντρική τραπεζίτης», επομένως «δεν θα έπρεπε να λέει όλα αυτά τα πράγματα».
Εξηγώντας τις πρόσφατες ενέργειες της ΕΚΤ, η οποία την Πέμπτη διπλασίασε το βασικό της επιτόκιο στο υψηλότερο πάνω από μια δεκαετία, η κα Lagarde είπε ότι η Κεντρική Τράπεζα «καταπολεμά τον πληθωρισμό» που προκαλείται από την ταχεία ανάκαμψη μετά την πανδημία συν «την ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε από όταν ο πρόεδρος Putin αποφάσισε με αδικαιολόγητο τρόπο να εισβάλει σε μια άλλη χώρα».
«Αυτή η ενεργειακή κρίση προκαλεί τεράστιο πληθωρισμό, τον οποίο πρέπει να νικήσουμε», είπε.
«Γι' αυτό πρέπει να αυξήσουμε τα επιτόκια γιατί θέλουμε να τιθασεύσουμε τον πληθωρισμό, να τον επαναφέρουμε σε λογικά επίπεδα, ώστε το κόστος ζωής να μην είναι τόσο υψηλό όσο για τους ανθρώπους».

Η κεντρική τράπεζα είναι «ένα μοναχικό μέρος»

Η κυρία Lagarde θυμήθηκε επίσης «με συγκίνηση» τις αναμνήσεις της από τον αείμνηστο Brian Lenihan όταν και οι δύο ήταν υπουργοί Οικονομικών κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
Τον περιέγραψε ως «έναν πολύ αφοσιωμένο άνθρωπο για τη χώρα» και θυμήθηκε πώς θα συνομιλούσαν στα γαλλικά.
Τόνισε ότι κεντρική τράπεζα εξακολουθεί να είναι ένα «μοναχικό μέρος» για τις γυναίκες, αλλά ότι όταν οι γυναίκες «είναι μέρος του παιχνιδιού, το παιχνίδι είναι καλύτερο».
Και επανέλαβε ότι η ενασχόλησή της με τον πρωταθλητισμό και ειδικότερα με τη συγχρονισμένη κολύμβηση της δίδαξε την ανθεκτικότητα, την αντοχή και τη σημασία της ομαδικής εργασίας.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης