Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimon (JP Morgan): Λαμβάνουμε ενέργεια με λάθος τρόπο - Τα λάθη πολιτικής των ΗΠΑ έκαναν την «πράσινη» μετάβαση χειρότερη

tags :
Dimon (JP Morgan): Λαμβάνουμε ενέργεια με λάθος τρόπο - Τα λάθη πολιτικής των ΗΠΑ έκαναν την «πράσινη» μετάβαση χειρότερη
Οι πυρκαγιές του 2020 στην Καλιφόρνια μας γύρισαν χρόνια πίσω σε περικοπές εκπομπών.
«Λαμβάνουμε ενέργεια με λάθος τρόπο και αυτό έχει κάνει το περιβάλλον χειρότερο».
Τελικά, θα μεταβούμε εκεί που πρέπει (πράσινη μετάβαση) γιατί απλα... πρέπει.
Όχι όμως τόσο γρήγορα όσο αναμενόταν και σίγουρα όχι χωρίς πόνο.
Εν τω μεταξύ, τα λάθη πολιτικής από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και την Καλιφόρνια έκαναν τη μετάβαση χειρότερη.
Οι πυρκαγιές του 2020 στην Καλιφόρνια μας γύρισαν χρόνια πίσω σε περικοπές εκπομπών
Το Scientific American αναφέρει ότι οι πυρκαγιές της Καλιφόρνια το 2020 μα ςπήγαν χρόνια πίσω.»
Η ρύπανση από άνθρακα από τις πυρκαγιές του 2020 στην Καλιφόρνια διέγραψε 16 χρόνια από τις περικοπές των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην πολιτεία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του UCLA.
Οι πυρκαγιές ήταν οι πιο καταστροφικές που έχουν καταγραφεί στην πολιτεία, έκαψαν 4,2 εκατομμύρια στρέμματα, σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους και κατέστρεψαν χιλιάδες σπίτια.
Η μελέτη - που δημοσιεύτηκε στο Environmental Pollution - προσθέτει ένα άλλο στατιστικό στοιχείο: οι πυρκαγιές απελευθέρωσαν περίπου 127 εκατομμύρια μεγατόνων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, ή περίπου διπλάσιες από τις συνολικές περικοπές εκπομπών της Καλιφόρνια από το 2003 έως το 2019.
«Αυτό που συνέβη το 2020 ήταν βασικά σαν ένας νέος τομέας εκπομπών μόλις προέκυψε από το πουθενά», δήλωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης Amir Jina, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγο. Οι εκπομπές των δασικών πυρκαγιών ήταν «σχεδόν τόσο μεγάλες όσο ο κύριος τομέας εκπομπών τους, που είναι οι μεταφορές».
Εάν αυτά τα δέντρα μεγαλώσουν ξανά για αρκετές δεκαετίες, θα μπορούσαν να απορροφήσουν τον άνθρακα που απελευθερώνεται από τις πυρκαγιές, είπε. Αλλά αυτό δεν είναι εγγυημένο και στο μεταξύ, αυτές οι εκπομπές θα συμβάλουν στην κλιματική αλλαγή.
Η Καλιφόρνια θα είχε κάνει πολύ περισσότερα για το περιβάλλον ξοδεύοντας χρήματα για την απομάκρυνση των νεκρών δέντρων αντί για όλους τους φόρους φυσικού αερίου, τις περιβαλλοντικές εντολές και άλλες οικονομικές ανοησίες που έκανε.
Και αυτό δεν επηρεάζει καν την απώλεια περιουσίας και ζωών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης