Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα σταματήσει να εισάγει ρωσικό LNG από το 2023

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα σταματήσει να εισάγει ρωσικό LNG από το 2023
Νωρίτερα, οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έως το τέλος του έτους θα σταματήσουν να εισάγουν καύσιμα από τη Ρωσική Ομοσπονδία
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα επιβάλει απαγόρευση στην εισαγωγή ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου από την 1η Ιανουαρίου 2023. 
Αυτό αναφέρεται στο μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

«Από την 1η Ιανουαρίου 2023, το Ηνωμένο Βασίλειο θα σταματήσει όλες τις εισαγωγές ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου και θα στηρίξει τις χώρες σε όλο τον κόσμο στη μείωση της δικής τους εξάρτησης [από το ρωσικό αέριο]», ανέφερε η δήλωση που αναρτήθηκε στο Twitter. 
Νωρίτερα, οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έως το τέλος του έτους θα σταματήσουν να εισάγουν καύσιμα από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Από το 2021, σχεδόν το ήμισυ του φυσικού αερίου που εισέρχονταν στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου προερχόταν από τη βρετανική δεξαμενή της Βόρειας Θάλασσας. 
Η Νορβηγία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αερίου στη χώρα. Ταυτόχρονα, περίπου το 17% των εισαγωγών καταλαμβάνεται από προμήθειες LNG, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων πραγματοποιούνται από το Κατάρ, τις ΗΠΑ και τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Πέρυσι το Ηνωμένο Βασίλειο εισήγαγε 3,12 bcm. m ρωσικού φυσικού αερίου - 4% της συνολικής κατανάλωσης αυτού του τύπου καυσίμου. 
Τον Ιούνιο, ο Kwazi Kwarteng, τότε υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου για τις Επιχειρήσεις, την Ενέργεια και τη Βιομηχανική Στρατηγική, δήλωσε ότι η χώρα είχε μειώσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία κατά 75% σε σύγκριση με το 2021.
 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης