Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αμετάβλητα τα επιτόκια στο 7,5%, λόγω προσδοκιών για πληθωρισμό

Ρωσία: Αμετάβλητα τα επιτόκια στο 7,5%, λόγω προσδοκιών για πληθωρισμό

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας είχε υπερδιπλασιάσει τα επιτόκια στο 20% λίγο μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Τέλος σε μια σειρά μειώσεων επιτοκίων τους τελευταίους μήνες έβαλε η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας διατηρώντας αμετάβλητα τα επιτόκια στο 7,5%.
Η Τράπεζα επικαλέστηκε τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό και τη γεωπολιτική αβεβαιότητα μετά τη μερική επιστράτευση για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η κίνηση διατήρησης του επιτοκίου τερμάτισε έναν κύκλο πολύμηνων μειώσεων που ξεκίνησε τον Απρίλιο. Η κεντρική τράπεζα είχε υπερδιπλασιάσει τα επιτόκια στο 20% λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει την κατακόρυφη πτώση του ρουβλίου. Έκτοτε η κεντρική τράπεζα μείωσε τα επιτόκια έξι φορές από τότε, φθάνοντας τον Ιούνιο στο επιτόκιο που είχε πριν τον πόλεμο (9,5%), επικαλούμενη βελτίωση των δημοσιονομικών συνθηκών και μείωση του πληθωρισμού. Αν και ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πολύ πάνω από τον στόχο της τράπεζας για 4%, διαμορφούμενος στο 13,7% τον Σεπτέμβριο, έχει μειωθεί σημαντικά από το υψηλό 20ετίας του 20,37% που έφτασε τον Απρίλιο, καθώς άρχισαν να εφαρμόζονται οι δυτικές κυρώσεις.
Η απόφαση να διατηρηθούν τα επιτόκια στο 7,5% αναμενόταν από την πλειοψηφία των αναλυτών που ερωτήθηκαν από το Reuters, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης