Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Αναπάντεχη ανάπτυξη στο γ' 3μηνο του 2022 - Στο 1,2% σε ετήσια βάση

Γερμανία - Αναπάντεχη ανάπτυξη στο γ' 3μηνο του 2022 - Στο 1,2% σε ετήσια βάση

Η Γερμανία απέκρουσε -προς το παρόν- την απειλή της ύφεσης

Απροσδόκητη ανάπτυξη παρουσίασε η οικονομία της Γερμανίας κατά το γ' τρίμηνο του 2022 με τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης να αποκρούει την απειλή της ύφεσης -τουλάχιστον προς το παρόν- παρά τον υψηλό πληθωρισμό και τις ανησυχίες για ενεργειακό εφοδιασμό.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία. Δημοσκόπηση του Reuters είχε προβλέψει συρρίκνωση 0,2%.
«Η γερμανική οικονομία συνέχισε να διατηρεί τη θέση της παρά τις δύσκολες παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες με τη συνεχιζόμενη πανδημία του COVID, τις διαταραγμένες αλυσίδες εφοδιασμού, την αύξηση των τιμών και τον πόλεμο στην Ουκρανία», ανέφερε η γερμανική στατιστική υπηρεσία.

Το προηγούμενο τρίμηνο, η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε ελαφρά κατά 0,1% σε τρίμηνο.
Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,2% το γ' τρίμηνο σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για ανάπτυξη 0,8%.
Στην τελευταία της πρόβλεψη, η κυβέρνηση προέβλεψε μια επικείμενη ύφεση στη Γερμανία, με το ΑΕΠ να υποχωρεί κατά 0,4% το 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης