Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy (EKT): Καμία δέσμευση για αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο

Villeroy (EKT): Καμία δέσμευση για αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο

Ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο 2% σε 2 με 3 χρόνια

Σχετικά Άρθρα

Τον πήχη της ΕΚΤ για τις αυξήσεις επιτοκίων κατεβάζει ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης, Francois Villeroy de Galhau, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία δέσμεση για αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.
«Οι μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ δεν θα είναι απαραίτητα "jumbo" αυξήσεις όπως αυτή που έγινε χθες» δήλωσε ο Villeroy σε διαδικτυακή εκπομπή που φιλοξενήθηκε από τον οικονομικό ιστότοπο Boursorama.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η ΕΚΤ θα επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2% σε 2 με 3 χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (27/10/2022), η ΕΚΤ αύξησε εκ νέου τα επιτόκια (κατά 75 μονάδες βάσης) και έθεσε στην ημερήσια διάταξη τη μείωση του διογκωμένου ισολογισμού της, αλλά δήλωσε ότι έχει ήδη σημειωθεί «σημαντική» πρόοδος στην προσπάθειά της να καταπολεμήσει μια ιστορική άνοδο του πληθωρισμού. Πλέον, το βασικό επιτόκιο του ευρώ διαμορφώνεται στο 2% ενώ αυτό της αποδοχής καταθέσεων από την ΕΚΤ ανέρχεται σε 1,5%. Και αυτό ενώ πριν τον Ιούλιο, όταν και ξεκίνησε το ντόμινο των αυξήσεων το βασικό επιτόκιο του ευρώ ήταν μηδενικό, ενώ αυτό της αποδοχής καταθέσεων αρνητικό, στο -0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης