Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από τη Β. Κορέα – Έτοιμη και για πυρηνική δοκιμή

Νέες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από τη Β. Κορέα – Έτοιμη και για πυρηνική δοκιμή
Επρόκειτο για δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς
Σχετικά Άρθρα
Στην εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς προχώρησε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 28/10 η Βόρεια Κορέα, η οποία φέρεται να ετοιμάζεται για την πρώτη της πυρηνική δοκιμή από το 2017, κάτι που εάν συμβεί θα προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις.
Όπως έγινε γνωστό, οι δύο βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από την ανατολική ακτή της Β. Κορέας και κατέπεσαν στην θάλασσα της Κορέας.
Η Β. Κορέα έχει προχωρήσει σε ρεκόρ εκτοξεύσεων και δοκιμών είτε πρόκειται για πυραύλους μικρού βεληνεκούς είτε για διηπειρωτικούς.
Μάλιστα, οι εκτοξεύσεις έγιναν λίγο μετά τη συνάντηση υφυπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, που δεσμεύθηκαν να ενισχύσουν τα μέτρα αποτροπής στην περιοχή αλλά και να εντείνουν τις προσπάθειες τους έτσι ώστε να τερματίσει αμέσως τις «παράνομες δραστηριότητες» της η Β. Κορέα και να ξαναρχίσει συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση».

Πυρηνική δοκιμή;

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Yoon Suk-yeol έχει υποστηρίξει ότι η Β. Κορέα έχει ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες τεχνικές προετοιμασίες για μια υπόγεια έκρηξη στον χώρο δοκιμών Punggye-ri, το οποίο επισήμως είναι κλειστό από το 2018.
Σημειώνεται πως εκεί η Β. Κορέα έχει πραγματοποιήσει έξι πυρηνικές δοκιμές από το 2006 έως το 2017.
Μια έβδομη πυρηνική δοκιμή από τη Β. Κορέα θα αποτελούσε «επιβεβαίωση ενός προγράμματος που προχωρά με απίστευτα ανησυχητικό τρόπο» ανέφερε ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα πυρηνικά, τη στιγμή που η Ν. Κορέα έχει προειδοποιήσει ότι η επανέναρξη των πυρηνικών δοκιμών της Β. Κορέας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια άνευ προηγουμένη απάντηση από τους Συμμάχους.
Ωστόσο, δεν έχει καταστεί σαφές ποια ακριβώς θα είναι αυτή η πρωτόγνωρη απάντηση στη Β. Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης