Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία υποστηρίζει την ένταξη της Σαουδικής Αραβίας στους BRICS

Η Ρωσία υποστηρίζει την ένταξη της Σαουδικής Αραβίας στους BRICS
Tο Ριάντ αρνήθηκε να ακούσει οδηγίες για το πετρέλαιο από την Ουάσιγκτον και αποφάσισε να ενεργήσει με βάση τα δικά του συμφέροντα.
Σχετικά Άρθρα
Η Μόσχα υποστηρίζει την ένταξη της Σαουδικής Αραβίας στους BRICS, αλλά αυτό απαιτεί τη συναίνεση όλων των χωρών της κοινότητας, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνάντηση της λέσχης συζήτησης Valdai.
Σημείωσε ότι η Σαουδική Αραβία είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη χώρα και δεδομένης της ενέργειας και της δημιουργικότητας του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, η ευημερία της είναι εξασφαλισμένη.
Ο ηγέτης του κράτους απάντησε επίσης στους ισχυρισμούς ότι ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας «είναι αγενής με τις ΗΠΑ εξαιτίας της Ρωσίας».
"Δεν είναι αλήθεια. Ο Μπεν Σαλμάν είναι ένας νέος, αποφασιστικός άνδρας με χαρακτήρα. Πρέπει να σεβαστούμε τόσο αυτόν όσο και την ίδια τη Σαουδική Αραβία, και θα απαντήσουν το ίδιο. Όσοι είναι αγενείς θα απαντηθούν με τον ίδιο τρόπο», σημείωσε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ο Putin τόνισε ότι η Ρωσία δεν επηρεάζει τη θέση της Σαουδικής Αραβίας και οι αρχές της αραβικής χώρας ενεργούν για τα εθνικά συμφέροντα.
Νωρίτερα, ο εμπειρογνώμονας είπε στο aif.ru ότι το Ριάντ αρνήθηκε να ακούσει οδηγίες για το πετρέλαιο από την Ουάσιγκτον και αποφάσισε να ενεργήσει με βάση τα δικά του συμφέροντα, αλλά στην παρούσα κατάσταση, αυτό ταιριάζει πολύ στη Μόσχα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης