Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπαινιγμοί Zakharova (Ρωσία): Η... ακτινοβολία δεν έχει σύνορα, δεν χρειάζεται βίζα – Μη αναστρέψιμες οι συνέπειες της βρώμικης βόμβας

Υπαινιγμοί Zakharova (Ρωσία): Η... ακτινοβολία δεν έχει σύνορα, δεν χρειάζεται βίζα – Μη αναστρέψιμες οι συνέπειες της βρώμικης βόμβας
Η ακτινοβολία δεν έχει σύνορα, προειδοποίησε η Zakharova. «Δεν χρειάζεται διαβατήρια, βίζα ή άδειες
Σχετικά Άρθρα

Η ρωσίδα ΥΠΕΞ, Zakharova, προειδοποίησε για τις συνέπειες μίας πιθανής χρήσης βρόμικης βόμβας κάνοντας λόγο για μη αναστρέψιμη κατάσταση που θα σημάνει μαζικούς θανάτους αθώων πολίτων. Κάλεσε τη Δύση να επηρεάσει την Ουκρανία ώστε να μην προχωρήσει στα υποτιθέμενα σχέδιά της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μία πυρηνική απόπειρα θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου.
«Η Ρωσία καλεί τη Δύση να επηρεάσει την Ουκρανία για να εγκαταλείψει τα σχέδια πιθανής χρήσης «βρόμικης βόμβας» και πυρηνικού εκβιασμού», είπε η Μαρία Ζαχάροβα.
«Καλούμε τη Δύση να επηρεάσει τους Ουκρανούς προστατευόμενους της για να εγκαταλείψουν αυτό το εξαιρετικά επικίνδυνο εγχείρημα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όλα εκείνα τα βήματα, δραστηριότητες και ενέργειες που περιλαμβάνουν πυρηνικό εκβιασμό, καθώς όλα αυτά οδηγούν σε μη αναστρέψιμες συνέπειες και πιθανούς μαζικούς θανάτους αθώων πολιτών», πρόσθεσε.

Δεν μπορούν να επιβληθούν κυρώσεις στην ακτινοβολία

Η ακτινοβολία δεν έχει σύνορα, προειδοποίησε η Zakharova. «Δεν χρειάζεται διαβατήρια, βίζα ή άδειες. Δεν μπορούν να της επιβληθούν κυρώσεις και να αποτραπεί η διέλευση της από τα σύνορα. Είναι πολύ πιο ύπουλη και δεν ζητά την άδεια κανενός να διεισδύσει οπουδήποτε και να επηρεάσει σε κρίσιμο βαθμό την υγεία των ανθρώπων», πρόσθεσε η αξιωματούχος.
Ο επικεφαλής των Ρωσικών Δυνάμεων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας, Αντιστράτηγος Ιγκόρ Κιρίλοφ είπε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ειδοποίησε τα στρατεύματά του να είναι έτοιμα να δράσουν «σε συνθήκες ραδιενεργού μόλυνσης» επειδή είχε λάβει πληροφορίες ότι το Κίεβο ετοιμάζεται να πυροδοτήσει βρόμικη βόμβα.

Στον αέρα η συμφωνία για τα σιτηρά

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα 27/10 ότι δεν τηρούνται οι διατάξεις της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας που διευκολύνει τις ρωσικές εξαγωγές γεωργικών προϊόντων και λιπασμάτων και ότι η Μόσχα δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση σχετικά με το αν η συμφωνία θα πρέπει να παραταθεί.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Zakharova δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Δύση δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα για τον μετριασμό των κυρώσεων στις ρωσικές βιομηχανίες υλικοτεχνικών υποδομών (logistics), πληρωμών και ασφάλισης, ώστε να διευκολυνθούν οι ρωσικές εξαγωγές. Η συμφωνία, που συνήφθη τον Ιούλιο για 120 ημέρες, πρόκειται να λήξει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.
Επίσης, το Κρεμλίνο κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι τον Μάρτιο αποσύρθηκε από τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία «με εντολή» των Ηνωμένων Πολιτειών, παρόλο που είχε επιτευχθεί «μια πολύ, πολύ δύσκολη ισορροπία» μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

«Η Ουκρανία αποχώρησε ξαφνικά από τις διαπραγματεύσεις»

«Το κείμενο ήταν πράγματι έτοιμο. (…) Και τότε, ξαφνικά, η ουκρανική πλευρά εξαφανίστηκε από το ραντάρ, (δήλωσε) ότι δεν ήθελε πλέον να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Peskov, λέγοντας ότι ο Putin έκρινε «προφανές» ότι «μια τέτοια απόρριψη των ήδη συμφωνημένων συμφωνιών συνέβη σαφώς με εντολή της Ουάσινγκτον».
«Είναι προφανές», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
«Η ουκρανική πλευρά δήλωσε την απροθυμία της να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις, και στη συνέχεια αυτή η απροθυμία μετατράπηκε στην πραγματικότητα σε νόμο που απαγορεύει στην ουκρανική πλευρά και στον Ουκρανό πρόεδρο και σε όλους τους άλλους να διαπραγματεύονται με τη Ρωσία και με τον πρόεδρο Putin», δήλωσε ο Peskov.
Χθες Τετάρτη, ο πρόεδρος της Γουινέας Μπισάου,  Ebalo, δήλωσε στο Κίεβο ότι ο Putin, τον οποίο είχε επισκεφθεί την προηγούμενη ημέρα, «είχε εκφράσει την ιδέα ότι ήταν έτοιμος να διαπραγματευτεί με τον πρόεδρο Ζελένσκι».
Ερωτηθείς σχετικά με τις παρατηρήσεις αυτές, ο κ. Peskov διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία είναι «έτοιμη να εγγυηθεί τα συμφέροντά της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
«Θέλουμε, αλλά σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για πλήρη απροθυμία από την πλευρά της Ουκρανίας», εξέφρασε τη λύπη του, προσθέτοντας ότι «δεν υπήρξε συγκεκριμένο μήνυμα» από την ουκρανική προεδρία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης