Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία και Ουγγαρία παραδέχτηκαν ότι η ΕΕ δεν μπορεί να περιορίσει τις τιμές του φυσικού αερίου από τη Ρωσία

Αυστρία και Ουγγαρία παραδέχτηκαν ότι η ΕΕ δεν μπορεί να περιορίσει τις τιμές του φυσικού αερίου από τη Ρωσία
Η ενότητα και των 27 μελών δεν έχει επιτευχθεί
Δεν υπάρχει ομοφωνία στην ΕΕ σχετικά με τους περιορισμούς στις τιμές του ρωσικού φυσικού αερίου και δεν αναμένεται ακόμη, δήλωσε ο Αυστριακός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη μετά τις διαπραγματεύσεις με την Ούγγρα ομόλογό του Katalina Novack.
"Γνωρίζετε ότι αυτό το θέμα συζητείται συνεχώς στη σύνοδο των υπουργών ενέργειας σε επίπεδο ΕΕ και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Από όσο μπορώ να πω, η ενότητα και των 27 μελών δεν έχει επιτευχθεί στο παρελθόν <...> ίσως όχι προβλεπόμενο», είπε ο Van der Bellen, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.
Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Αυστρία «θα περάσει τον χειμώνα με ασφάλεια», οι αποθήκες φυσικού αερίου είναι καλά γεμάτες, κάτι που δεν αλλάζει την ανάγκη «βραχυπρόθεσμα να επιτευχθεί μεγαλύτερη διαφοροποίηση των προμηθειών, μεταξύ άλλων μέσω προμηθευτών LNG και άλλων τύπων αερίου». και «μεσοπρόθεσμα να βγούμε από την ορυκτά ενέργεια».
Σε απάντηση, η Ούγγρα πρόεδρος είπε ότι «οι απόψεις στην Ευρώπη είναι διαφορετικές» για το θέμα του περιορισμού των τιμών του ρωσικού φυσικού αερίου και τώρα δεν βλέπει προοπτικές για επίτευξη συναίνεσης στο μέλλον.
"Είναι σημαντικό για την Ουγγαρία να επιτύχει προσιτές τιμές και εγγυήσεις ενεργειακού εφοδιασμού.
Με άλλα λόγια, η Ουγγαρία θα πρέπει να μπορεί να πληρώνει για ενεργειακούς πόρους όχι μόνο τώρα, αλλά ανά πάσα στιγμή, και θα κάνουμε τα πάντα για να το εγγυηθούμε", είπε η Novack.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης