Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμοι για απογείωση; Επενδυτής δημιούργησε το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο eVTOL - Δεν είναι ένα μακρινό όνειρο - Πόσο κοστίζει;

Έτοιμοι για απογείωση; Επενδυτής δημιούργησε το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο eVTOL - Δεν είναι ένα μακρινό όνειρο - Πόσο κοστίζει;
Το Alef με έδρα την Καλιφόρνια είναι το μόνο eVTOL με δυνατότητες οδήγησης στο δρόμο

Έχουμε συναντήσει πολλές εταιρείες να κάνουν ντεμπούτο σε φουτουριστικά σχέδια ηλεκτρικών αεροσκαφών κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL).
Κάποιοι μάλιστα έχουν δοκιμάσει ή/και έχουν αρχίσει να πωλούν eVTOL στην αγορά. Αλλά όταν πρόκειται για ένα οδηγούμενο eVTOL, η Alef Aeronautics έχει επαναστατική σχεδίαση.
Το Alef με έδρα την Καλιφόρνια είναι το μόνο eVTOL με δυνατότητες οδήγησης στο δρόμο. Το πρωτότυπο Model A της Alef αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά την περασμένη Τετάρτη.
Το Alef Model A δεν είναι ένα μακρινό όνειρο και αναμένεται να μπει στη σειρά παραγωγής με τις πρώτες παραδόσεις το 4ο τρίμηνο του 2025.
Το κόστος του eVTOL που οδηγεί στους δρόμους και ξεπερνά την κυκλοφορία ξεκινά από περίπου 300.000 $.
Έχει αυτονομία 200 μιλίων και πετά περίπου 110 μίλια.
Το Reuters είπε: «Η ασυνήθιστη εμφάνιση - η οποία διαθέτει ένα σώμα που γυρίζει στο πλάι για να γίνει το φτερό μετά την απογείωση - είναι μόνο μια πτυχή που προσέλκυσε τον Tim Draper, έναν πρώιμο επενδυτή στην Tesla Inc και τη SpaceX του Elon Musk του οποίου το Draper Associates Fund V έχει στηρίξει τον Άλεφ με 3 εκατομμύρια δολάρια σε χρήματα από τους σπόρους».
Ο Ντρέιπερ είπε στο Reuters μέσω email: "Η σχεδίαση είναι εξαιρετική. Τα πλαϊνά του αυτοκινήτου γίνονται τα φτερά όταν το αεροπλάνο πηγαίνει οριζόντια".
Σε μια ανακοίνωση της εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alef, Jim Dukhovny, δήλωσε ότι το eVTOL είναι μια «μοντέρνα λύση για τις αστικές και αγροτικές ανάγκες μεταφοράς στον 21ο αιώνα, επειδή είναι η ταχύτερη και πιο βολική μεταφορά που δημιουργήθηκε ποτέ από το σημείο προέλευσης στον τελικό προορισμό.
Δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να επιλέξουν τρόπο οδήγησης ή πτήσης, το ιπτάμενο αυτοκίνητο Alef επιτρέπει τη βέλτιστη διαδρομή ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου, τις καιρικές συνθήκες και τις υποδομές."
Ο Dukhovny είπε στο CNET : «Μπορούμε πραγματικά να λύσουμε όλη την κίνηση στον κόσμο για τα επόμενα εκατό χρόνια».
Alef_in_Transition_Flight.jpg2022-10-26_13-31-38.pngAlef_Model_A_open_doors.jpg
2022-10-26_13-32-15.png

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης