Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. δολ. - Μπαίνουν οι Σαουδάραβες με 1,5 δισ. - «Βουτιά» 12% στη μετοχή

Credit Suisse: Αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. δολ. - Μπαίνουν οι Σαουδάραβες με 1,5 δισ. - «Βουτιά» 12% στη μετοχή
H Saudi National Bank έχει δεσμευτεί να επενδύσει έως και 1,5 δισ. ελβετικά φράγκα για να επιτύχει ποσοστό συμμετοχής έως και 9,9%
Σχετικά Άρθρα

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 4 δισ. ελβετικά φράγκα (4 δισ. δολ.) προχωρά η Credit Suisse, στο πλαίσιο της στρατηγικής αναμόρφωσης που ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας.
«Η Credit Suisse ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να αντλήσει κεφάλαια με ακαθάριστα έσοδα ~τεσσάρων δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων μέσω της έκδοσης νέων μετοχών σε ειδικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Saudi National Bank, η οποία έχει δεσμευτεί να επενδύσει έως και 1,5 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα για να επιτύχει ποσοστό συμμετοχής έως και 9,9%», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.
Η τράπεζα σχεδιάζει να μειώσει τη βάση κόστους της κατά περίπου 15% - ή 2,5 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (2,5 δισεκατομμύρια δολάρια) - μέχρι το 2025 και δήλωσε ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μείωση του προσωπικού κατά περίπου 5% του εργατικού δυναμικού της - περίπου 2.700 εργαζόμενοι.
Η Credit Suisse έχει επιδιώξει μετασχηματισμούς και στο παρελθόν και έχει αντιμετωπίσει ζητήματα, όπως αποτυχημένες επενδύσεις hedge funds, μεταξύ άλλων προβλημάτων. Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε διακανονισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία.
Η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι τα έσοδα στο τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 4% στα 3,8 δισ. ελβετικά φράγκα (3,9 δισ. δολάρια).
H μετοχή σημειώνει «βουτιά» 7% στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης.

credit1.JPG

Ξεπέρασαν τα 4 δισ. φράγκα οι ζημίες της Credit Suisse στο γ' 3μηνο του 2022

Τεράστιες ζημίες κατέγραψε η Credit Suisse το τρίτο τρίμηνο του 2022, σημαντικά χειρότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς ανακοίνωσε σημαντική στρατηγική αναμόρφωση.
Η ελβετική τράπεζα εμφάνισε ζημίες ύψους 4,034 δισ. ελβετικών φράγκων (4,09 δισ. δολάρια), έναντι των προσδοκιών των αναλυτών για ζημίες 567,93 εκατ. ελβετικών φράγκων.
Το ποσό είναι επίσης πολύ χαμηλότερο από τα κέρδη των 434 εκατ. ελβετικών φράγκων που είχε σημειωθεί για το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.
Υπό την πίεση των επενδυτών, η τράπεζα αποκάλυψε επίσης μια σημαντική αναμόρφωση των δραστηριοτήτων της σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την υποαπόδοση της επενδυτικής της τράπεζας και μετά από μια σειρά δικαστικών εξόδων που έχουν πλήξει τα κέρδη.

Μega deal με Apollo και Pimco για τη μονάδα τιτλοποιημένων προϊόντων της Credit Suisse

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία για τη μεταβίβαση ενός "σημαντικού τμήματος" του ομίλου τιτλοποιημένων προϊόντων της σε έναν όμιλο επενδυτών με επικεφαλής την Apollo Global Management.

Νωρίτερα, δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε ότι η κοινοπραξία Apollo Global Management και Pimco βρίσκονται κοντά στην εξαγορά του βραχίονα τιτλοποιημένων προϊόντων της Credit Suisse, καθώς η ελβετική τράπεζα ετοιμάζεται να μειώσει σημαντικά τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ.
Η ελβετική τράπεζα σχεδιάζει επίσης να πουλήσει διάφορα άλλα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων της εγχώριας τράπεζάς της, καθώς προσπαθεί να κλείσει μια κεφαλαιακή τρύπα ύψους περίπου 4,5 δισ. ελβετικών φράγκων (4,5 δισ. δολαρίων).
Η επιχείρηση τιτλοποιημένων προϊόντων με έδρα τη Νέα Υόρκη - η οποία ομαδοποιεί χρέη όπως υποθήκες και δάνεια προτού τα πουλήσει ως τίτλους - θα μείωνε τα κεφαλαιακά βάρη στον ισολογισμό της Credit Suisse, αλλά θα αποκόψει επίσς έναν από τους πιο κερδοφόρους επιχειρηματικούς κλάδους της τράπεζας.
Το διοικητικό συμβούλιο και η διοίκηση της Credit Suisse αποφάσισαν ότι η μονάδα απαιτούσε υπερβολικά πολλά κεφάλαια και είχε μικρή αλληλεπικάλυψη με τις δραστηριότητες ιδιωτικού πλούτου, οι οποίες θα αποτελέσουν το επίκεντρο της τράπεζας μετά τη στρατηγική αναθεώρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης