Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσκεψη Ursula von der Leyen σε Σκόπια, Κόσοβο, Τίρανα, Βελιγράδι για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Επίσκεψη Ursula von der Leyen σε Σκόπια, Κόσοβο, Τίρανα, Βελιγράδι για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης
Το Σάββατο 29/10, η Πρόεδρος θα βρίσκεται στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου και θα επισκεφθεί το έργο «Διαβαλκανικός διάδρομος ηλεκτρικής ενέργειας: τμήμα του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στο Μαυροβούνιο».

Η ΕΕ είναι αποφασισμένη να στηρίξει τους εταίρους μας στην αντιμετώπιση των υψηλών τιμών της ενέργειας και στη βελτίωση της ενεργειακής τους ασφάλειας μακροπρόθεσμα.
Αυτό είναι το πλαίσιο της επίσκεψης της Προέδρου κ. Ursula von der Leyen στα Δυτικά Βαλκάνια αυτή την εβδομάδα.
Αύριο, Πέμπτη 27/10 η Πρόεδρος θα βρίσκεται στα Σκόπια της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Επίσης, το πρωί της Πέμπτης 26/10, η Πρόεδρος Ursula von der Leyen θα ταξιδέψει στην Πρίστινα του Κοσόβου, όπου θα συναντηθεί με την Πρόεδρο κ. Βιόσα Οσμάνι-Σαντρίου και τον Πρωθυπουργό κ. Άλμπιν Κούρτι.

Το απόγευμα, η Πρόεδρος θα ταξιδέψει στα Τίρανα της Αλβανίας, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο κ. Μπαϊράμ Μπεγκάι και τον Πρωθυπουργό κ. Έντι Ράμα.
Το πρωί της Παρασκευής 28/10, θα ταξιδέψει στο Σαράγεβο, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Εκεί, η Πρόεδρος θα συναντηθεί με τα νεοεκλεγέντα μέλη της Προεδρίας της χώρας, καθώς και με τα εκλεγμένα μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και επιλεγμένους εκπροσώπους της κοινωνίας.
Το απόγευμα της Παρασκευής 28/10, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι της Σερβίας, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς και την Πρωθυπουργό κ. Άνα Μπρνάμπιτς.
Θα επισκεφθεί επίσης μαζί με τον Πρόεδρο κ. Βούτσιτς τον αγωγό διασύνδεσης φυσικού αερίου Σερβίας-Βουλγαρίας στο χωριό Γιελάσνιτσα.
Τέλος, το Σάββατο 29/10, η Πρόεδρος θα βρίσκεται στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο κ. Μίλο Ντζουκάνοβιτς και τον Πρωθυπουργό κ. Ντρίταν Αμπάζοβιτς.
Θα επισκεφθεί το έργο «Διαβαλκανικός διάδρομος ηλεκτρικής ενέργειας: τμήμα του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στο Μαυροβούνιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης