Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ο Rishi Sunak απαγορεύει ξανά το fracking φυσικού αερίου

Βρετανία: Ο Rishi Sunak απαγορεύει ξανά το fracking φυσικού αερίου
Ο Sunak θα επιδιώξει επίσης την μείωση της μετανάστευσης, όπως έχει προβλεφθεί στο μανιφέστο του 2019 του Συντηρητικού Κόμματος
Σχετικά Άρθρα
Η υδραυλική εξόρυξη φυσικού αερίου (fracking) θα απαγορευθεί στην Αγγλία υπό την πρωθυπουργία του Rishi Sunak, ο οποίος θα ανατρέψει την απόφαση της προκατόχου του Liz Truss, καθώς ο νέος βρετανός πρωθυπουργός επιστρέφει στην δέσμευση που έχει αναληφθεί στο μανιφέστο του 2019 του Συντηρητικού Κόμματος.
Κατά την διάρκεια της εξαιρετικά βραχείας πρωθυπουργικής της θητείας, η Liz Truss πρόλαβε να άρει το μορατόριουμ για το fracking με το επιχείρημα ότι η ενεργειακή τροφοδοσία του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί προτεραιότητα.
Η Truss είχε πει ότι το fracking θα επιτραπεί όπου υποστηρίζεται από τις τοπικές κοινότητες, αλλά το σχέδιό της συνάντησε την αντίσταση των βουλευτών, περιλαμβανομένων βουλευτών του κόμματός της.
Η σχετική ψηφοφορία στην Βουλή των Λόρδων έγινε την παραμονή της παραίτησής της και έδωσε την ευκαιρία για πρωτοφανές κομφούζιο στις τάξεις των Τόρις.
Το fracking, μέθοδος επί της οποίας βασίζεται η εξόρυξη φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αλλάόχι και στην Ευρώπη επειδή εναντιώνονται σε αυτήν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, απαγορεύθηκε και στη Βρετανία το 2019, όταν η ρυθμιστική αρχή της βιομηχανίας είχε ανακοινώσει ότι δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί το μέγεθος του σεισμού που μπορεί να προκαλέσει.
Οταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο αν το fracking ξαναμπαίνει στο καλάθι των αχρήστων, ο εκπρόσωπος του νέου βρετανού πρωθυπουργού είπε: «Ακριβώς».
Ο βρετανός πρωθυπουργός επιδιώκει επίσης την μείωση της μετανάστευσης, όπως έχει προβλεφθεί στο μανιφέστο του 2019 του Συντηρητικού Κόμματος, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.
Σε ό,τι αφορά το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας, ο εκπρόσωπος του Rishi Sunak ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την παράκαμψη ορισμένων ρυθμίσεων του Πρωτοκόλλου θα περάσει από το κοινοβούλιο παράλληλα με την συνέχιση των συνομιλιών με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης