Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ο Scholz στο Παρίσι με στόχο τη συμφιλίωση - Ο Macron τον θεωρεί «μοναχικό καβαλάρη»

Γαλλία: Ο Scholz στο Παρίσι με στόχο τη συμφιλίωση - Ο Macron τον θεωρεί «μοναχικό καβαλάρη»

O Γερμανός καγκελάριος επισκέπτεται τον Γάλλο πρόεδρο - Στόχος της συνάντησης η συμφιλίωση, με τον Macron να θεωρεί πάντως τον Scholz «μοναχικό καβαλάρη»

Σχετικά Άρθρα

Ήταν άραγε αρκετό το σημερινό γεύμα στο Ελυζέ για να συμφιλιωθεί εκ νέου το γαλλογερμανικό δίδυμο και να ξαναπάρει τη θέση του ως «ατμομηχανή της Ευρώπης», αναρωτιούνται οι Γάλλοι, με την ευκαιρία της επίσκεψης Scholz στο Παρίσι, αναφέρει σε ανταπόκρισή  της από το Παρίσι η Deutche Welle.
Δεν υπήρξαν δηλώσεις πριν ή μετά το γεύμα, έτσι η απάντηση αναμένεται το βράδυ κατά την προγραμματισμένη συνέντευξη του Γάλλου προέδρου στην κρατική τηλεόραση.
Πολλές είναι οι ενδείξεις ότι ο καγκελάριος Scholz θέλει να παίξει έναν ρόλο «μοναχικού καβαλάρη», πράγμα που δεν θα είναι καλό ούτε για την Γερμανία ούτε για την Ευρώπη» έχει τονίσει ενοχλημένος ο πρόεδρος Macron.

Ασυνεννοησίες, απογοητεύσεις και διαφωνίες

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν κατάλαβε την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης για τα 200 δις σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά ως ενίσχυση κατά του πληθωρισμού, δίχως καμία απολύτως συζήτηση προηγουμένως.
Ούτε το μπλοκάρισμα εκ μέρους της Γερμανίας στην αναζήτηση μιας από κοινού ευρωπαϊκής λύσης στην ενεργειακή κρίση, με ένα πλαφόν στην αύξηση των τιμών.
Στα δε θέματα της άμυνας, οι Γάλλοι καταπίνουν τη μια απογοήτευση μετά την άλλη.
Ήλπιζαν ότι με τα 100 δις που εξήγγειλε για τον εκμοντερνισμό του γερμανικού στρατού θα επωφελούντο οι ευρωπαϊκές και φυσικά οι γαλλικές βιομηχανίες.
Όμως ο καγκελάριος στράφηκε ήδη στην Αμερική με την παραγγελία 30 μαχητικών F-35.
Κι παρόλα αυτά υπάρχουν στα σκαριά τα γαλλογερμανικά σχέδια για ένα μαχητικό ευρωπαϊκό αεροσκάφος ονόματι SCAF, τα οποία βρίσκονται επίσης στον πάγο εξαιτίας της ασυνεννοησίας.
Διαφωνία υπάρχει και σε ό,τι αφορά τη συμφωνία του καγκελάριου για μία αντιπυραυλική ασπίδα, σε συνεργασία με το Ισραήλ και τη συμμετοχή 14 χωρών του ΝΑΤΟ - ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται το Ηνωμένο Βασίλειο και η Φινλανδία.
Η Γαλλία απορρίπτει την συγκεκριμένη ιδέα μάλιστα, χαρακτηρίζοντάς την ως μία «κούρσα εξοπλισμών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης