Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Η κυβέρνηση Sunak καθυστερεί το νέο δημοσιονομικό σχέδιο έως 17/11 - Υπό πίεση τα ομόλογα

Βρετανία: Η κυβέρνηση Sunak καθυστερεί το νέο δημοσιονομικό σχέδιο έως 17/11 - Υπό πίεση τα ομόλογα
Το σχέδιο, το οποίο είχε προγραμματιστεί προηγουμένως για τις 31 Οκτωβρίου, θα δείχνει ότι το χρέος θα μειωθεί μεσοπρόθεσμα, δήλωσε ο Hunt
Σχετικά Άρθρα
Η Βρετανία καθυστερεί την ανακοίνωση του δημοσιονομικού σχεδίου της κυβέρνησης Sunak, γεγονός που ασκεί πιέσεις στα ομόλογα.
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Jeremy Hunt καθυστέρησε το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της χώρας έως τις 17 Νοεμβρίου, λέγοντας την Τετάρτη ότι ήθελε να διασφαλίσει ότι θα αντικατοπτρίζει τις πιο πρόσφατες και ακριβείς οικονομικές προβλέψεις.
"Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η οικονομική σταθερότητα και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια χώρα που πληρώνει τα χρέη της", δήλωσε ο Hunt, ο οποίος διατηρήθηκε ως υπουργός Οικονομικών από τον νέο πρωθυπουργό Rishi Sunak στο υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη.
Τόνισε επίσης ότι το δημοσιονομικό σχέδιο θα είναι πλέον μια "πλήρης φθινοπωρινή δήλωση".
Το σχέδιο, το οποίο είχε προγραμματιστεί προηγουμένως για τις 31 Οκτωβρίου, θα δείχνει ότι το χρέος θα μειωθεί μεσοπρόθεσμα, δήλωσε ο Hunt.
Ο Hunt δήλωσε ότι συζήτησε την καθυστέρηση της δημοσιονομικής ανακοίνωσης με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) Andrew Bailey και ότι ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας "κατανόησε" τους λόγους πίσω από την απόφαση.
Η BoE αναμένεται να εκδώσει την απόφασή της για τα επιτόκια στις 3 Νοεμβρίου.
"Είμαι πρόθυμος να κάνω επιλογές που είναι πολιτικά ενοχλητικές, αν είναι το σωστό για τη χώρα, αν είναι προς το εθνικό συμφέρον", δήλωσε ο Hunt.
"Έχουμε έναν νέο πρωθυπουργό, την προοπτική μιας πολύ πιο μακροπρόθεσμης σταθερότητας για την οικονομία και τη χώρα.
Σε αυτό το πλαίσιο, μια μικρή καθυστέρηση δυόμισι εβδομάδων είναι ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθούμε ότι είναι οι σωστές αποφάσεις που θα πάρουμε", τόνισε.
Η απόδοση των 30ετών ομολόγων της Βρετανίας ενισχύεται έως και 14 μονάδες βάσης στο 3,81%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης