Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυο εικόνες... 1000 λέξεις για τη Βρετανία: Το διάστημα 7 εβδομάδων από το βαθύ πένθος στην οξεία οικονομική/ πολιτική κρίση

Δυο εικόνες... 1000 λέξεις για τη Βρετανία: Το διάστημα 7 εβδομάδων από το βαθύ πένθος στην οξεία οικονομική/ πολιτική κρίση
Μεταξύ της λήψης της πρώτης και της δεύτερης, οι Βρετανοί πέρασαν πολλά

Συνήθως λένε μια εικόνα χίλιες λέξεις... στην Βρετανία δύο ιστορικές φωτογραφίες αποτυπώνουν τις κομβικές στιγμές που βίωσαν σε διάστημα 7 εβδομάδων οι Βρετανοί.
Πρόκειται για δύο φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με διαφορά ακριβώς επτά εβδομάδων και που απαθανατίζουν τις παραδοσιακές τελετές συνάντησης του Βρετανού μονάρχη με τον πρωθυπουργό της χώρας ο οποίος περιμένει να τους ζητήσει εντολή για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
Μεταξύ της λήψης της πρώτης και της δεύτερης, οι Βρετανοί πέρασαν πολλά, βαθύ πένθος και στην συνέχεια μια οξεία, ταραχώδη οικονομική κρίση- δραματικές αλλαγές, η μία μετά την άλλη- που πολλοί στη χώρα δεν είχαν βιώσει ποτέ ως τώρα.

6357f9f62200006000fe9043.webp
Η βασίλισσα Ελισάβετ Β′ συναντήθηκε με την -τότε- επερχόμενη πρωθυπουργό Truss στις 6 Σεπτεμβρίου.
Ήταν η τελευταία φορά που η μονάρχης εθεάθη σε δημόσια φωτογραφία μετά από 70 χρόνια στον θρόνο.
Η βασιλεία της γεφύρωσε δύο αιώνες κατά τους οποίους το βρετανικό έθνος γνώρισε έναν Παγκόσμιο Πόλεμο, την εποχή της μετα-αποικιοκρατίας, το Brexit και μια πανδημία.

Και έπειτα η δεύτερη φωτογραφία....
6357fe6725000035009b28cb.webp


Ο πρώην καγκελάριος του Θησαυροφυλακίου του Ηνωμένου Βασιλείου και νυν πρωθυπουργός Sunak, απεικονίζεται σε χειραψία με τον βασιλιά Κάρολο Γ′ την Τρίτη (25/10).
Ο ίδιος Sunak που είχε πει ότι το οικονομικό σχέδιο της Τρας άνηκε στην σφαίρα του «παραμυθιού».
Μπορεί να είχε την τελευταία κουβέντα σε σχέση με την αντίζηλό του, αλλά τον περιμέμνουν τεράστια εμπόδια μπροστά του - μια από τις πιο σοβαρές οικονομικές κρίσεις της Βρετανίας στη σύγχρονη ιστορία της.

www.bankingnes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης