Τελευταία Νέα
Διεθνή

Unicredit: Κέρδη 1,71 δισ. ευρώ το γ' τρίμηνο 2022 - Αναβαθμίζει τον στόχο για το σύνολο του έτους

Unicredit: Κέρδη 1,71 δισ. ευρώ το γ' τρίμηνο 2022 - Αναβαθμίζει τον στόχο για το σύνολο του έτους
Η UniCredit δήλωσε ότι τα βασικά της κεφάλαια ανέρχονταν στο 15,41% του ενεργητικού της στο τέλος Σεπτεμβρίου
Σχετικά Άρθρα
Toν στόχο της για κέρδη το 2022 πάνω από τα 4,8 δισ. ευρώ (4,8 δισ. δολάρια) αναβάθμισε η Unicredit, βοηθούμενη από τα υψηλότερα επιτόκια και τις χαμηλότερες προβλέψεις για ζημίες από δάνεια, οι οποίες οδήγησαν επίσης τα κέρδη πάνω από τις προσδοκίες στο τρίτο τρίμηνο.
Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας εμφάνισε κέρδη για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου ύψους 1,71 δισ. ευρώ, πολύ πάνω από τη μέση πρόβλεψη του 1 δισ. ευρώ.

Θετικά νέα από τις προβλέψεις για ζημιές

Με την ιταλική οικονομία να οδεύει προς την ύφεση λόγω της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη, οι αναλυτές ανέμεναν υπερπενταπλάσιες προβλέψεις 84 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις προβλέψεις για ζημιές από δάνεια που κατέγραψε η UniCredit στο τρίμηνο.
Η UniCredit, η οποία υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Andrea Orcel ακολουθεί μια στρατηγική που επικεντρώνεται στη δημιουργία κεφαλαίων, δήλωσε ότι τα βασικά της κεφάλαια ανέρχονταν στο 15,41% του ενεργητικού της στο τέλος Σεπτεμβρίου, έναντι 15,73% τρεις μήνες νωρίτερα.
Η UniCredit, η οποία έχει αποτύχει να απεγκλωβιστεί από τη Ρωσία, είχε ήδη βελτιώσει τις προβλέψεις της για το 2022 τον Ιούλιο, αναφέροντας στόχο για καθαρά κέρδη περίπου 4 δισ. ευρώ για το έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης