Διεθνή

Τάραξε τα νερά η Deutsche Bank - Κέρδη 1,11 δισ. στο γ' 3μηνο του 2022

tags :
Τάραξε τα νερά η Deutsche Bank - Κέρδη 1,11 δισ. στο γ' 3μηνο του 2022
Η γερμανική τράπεζα ανέφερε επίσης υψηλότερες προβλέψεις, στα 350 εκατ. ευρώ
Πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις ήταν τα κέρδη που ανακοίνωσε η Deutsche Bank για το τρίτο τρίμηνο του 2022, καθώς εμφάνισε καθαρά κέρδη 1,115 δισ. ευρώ, την ώρα που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι δεν θα ξεπεράσουν τα 827 εκατ. ευρώ.
"Βελτιώσαμε σημαντικά την κερδοφόρα δύναμη της Deutsche Bank και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων μας για το 2022", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Christian Sewing, διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank.
Επίσης, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 15% σε σχέση με πέρυσι και έφτασαν τα 6,92 δισ. ευρώ, ενώ ο δείκτης Common Equity Tier 1, ένα μέτρο της φερεγγυότητας της τράπεζας, διαμορφώθηκε στο 13,3% από 13% πριν από ένα χρόνο.

Βελτίωση σε όλους τους τομείς

Εξετάζοντας τα επιμέρους τμήματα της τράπεζας, τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική αυξήθηκαν κατά 6% σε σχέση με πέρυσι.
Ειδικότερα, τα έσοδα στον τομέα του σταθερού εισοδήματος και των νομισμάτων αυξήθηκαν κατά 38% σε σχέση με την ίδια περίοδο και συνέβαλαν στην αντιστάθμιση των χαμηλότερων επιδόσεων στον τομέα του Credit Trading.
Η Εταιρική Τραπεζική, ωστόσο, σημείωσε το μεγαλύτερο άλμα στα έσοδα, αυξημένα κατά 25% σε σχέση με πέρυσι.
Η Deutsche Bank δήλωσε επίσης ότι μείωσε περαιτέρω την έκθεσή της στη ρωσική πίστη κατά την ίδια περίοδο.

Υψηλότερες προβλέψεις

Η γερμανική τράπεζα ανέφερε επίσης υψηλότερες προβλέψεις σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πριν από ένα χρόνο.
Αυτές ανήλθαν σε 350 εκατ. ευρώ στο τέλος του τρίτου τριμήνου, έναντι 117 εκατ. ευρώ πέρυσι τέτοια εποχή, με τη διοίκηση να αποδίδει αυτή τη συνιστώσα στις "πιο δύσκολες μακροοικονομικές προβλέψεις".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης