Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πεντάγωνο σε Ρωσία: Μην ρίξετε πυρηνικά ή βρώμικη βόμβα, θα υπάρξουν συνέπειες

Πεντάγωνο σε Ρωσία: Μην ρίξετε πυρηνικά ή βρώμικη βόμβα, θα υπάρξουν συνέπειες
Έχουμε ενημερώσει σε διάφορα επίπεδα τη Ρωσία για το τι θα επακολουθήσει είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου
Σχετικά Άρθρα

Τη στιγμή που η Ρωσία επιμένει στις καταγγελίες της ότι η Ουκρανία διαθέτει «βρώμικη» βόμβα (συμβατική βόμβα με ραδιενεργό υλικό), την οποία και σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει στις πολεμικές επιχειρήσεις προκειμένου να την κατηγορήσει ότι κάνει χρήση όπλων μαζικής καταστροφής, η Δύση και συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ, όχι μόνο απορρίπτουν τη ρωσική επιχειρηματολογία αλλά προειδοποιούν τη Μόσχα για συνέπειες.
Συγκεκριμένα, το αμερικανικό Πεντάγωνο έσπευσε να προειδοποιήσει τη Ρωσία για το τι θα συμβεί εάν χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ή βόμβα με ραδιενεργά υλικά.
«Θα υπήρχαν συνέπειες για τη Ρωσία εάν χρησιμοποιούσε είτε πυρηνικά όπλα ή βρόμικη βόμβα» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Pat Ryder, ο οποίος αν και δεν θέλησε για ακόμα μια φορά να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι συνέπειες θα υπάρξουν, σημείωσε πως οι ΗΠΑ έχουν ενημερώσει σε διάφορα επίπεδα τη Ρωσία για αυτές.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου επανέλαβε επίσης πως η καταγγελία της Ρωσίας ότι η Ουκρανία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει «βρώμικη βόμβα» και να επιρρίψει την ευθύνη στην αντίπαλη πλευρά είναι ψευδής, ενώ τόνισε ότι οι ΗΠΑ «παρακολουθούν μόνιμα» την κατάσταση.
«Δεν πρόκειται να υπεισέλθω σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πώς, το πότε και το πού.
Αλλά δεν χρειάζεται να ειπωθεί καν πως είναι κάτι που παίρνουμε πολύ σοβαρά και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα» είπε ο Ryder.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης