Τελευταία Νέα
Διεθνή

General Motors: Έσοδα 41,89 δισ. δολάρια το γ’ τρίμηνο του 2022

General Motors: Έσοδα 41,89 δισ. δολάρια το γ’ τρίμηνο του 2022
Αμετάβλητο το guidance…

Η General Motors ανακοίνωσε ότι κατέγραψε κέρδη 2,25 δολαρίων ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας κατά πολύ την εκτίμηση των αναλυτών για 1,88 δολ. ανά μετοχή.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 41,89 δισ. δολάρια έναντι των 42,22 δισ. που ανέμενε η αγορά.
Ακόμα και έτσι πάντως, τα έσοδα ήταν εξαιρετικά αυξημένα από τα 26,8 δισ. που είχε ανακοινώσει η GM την ίδια περίοδο πέρυσι, αλλά τα καθαρό περιθώριο κέρδους της υποχώρησε στο 7,9% από το 9%.
Η ευρεία υπέρβαση στα κέρδη με ήπια απόκλιση από τα έσοδα υπήρξε γενικότερη τάση για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς μειώθηκαν μεν οι πωλήσεις οχημάτων της αλλά είδε υψηλότερα κέρδη λόγω ζήτησης για τα μοντέλα SUV και τα φορτηγά της.
Όπως προαναφέρθηκε, παρά την υπέρβαση στην εκτιμώμενη κερδοφορία της, η GM δεν προχώρησε σε αναθεώρηση του guidance που έχει δώσει για το σύνολο του έτος, με καθαρά κέρδη μεταξύ 9,6 και 11,2 δισ. δολαρίων και προσαρμοσμένα EBITDA μεταξύ 13 και 15 δισ. δολαρίων ή 6,5 έως 7,5 δολάρια ανά μετοχή.
Σχολιάζοντας σχετικά, η διευθύνουσα σύμβουλος της GM, Μέρι Μπάρα, δήλωσε ότι η εταιρεία επιβεβαίωσε το guidance "παρά το απαιτητικό περιβάλλον, καθώς η ζήτηση εξακολουθεί να είναι ισχυρή αλλά διαχειριζόμαστε τους αντίθετους ανέμους που αντιμετωπίζουμε".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης