Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομολογία σοκ από Αμερικανό Συνταγματάρχη: Η ρωσική βαριοπούλα θα συντρίψει ό,τι έχει απομείνει από τις ουκρανικές δυνάμεις

Ομολογία σοκ από Αμερικανό Συνταγματάρχη: Η ρωσική βαριοπούλα θα συντρίψει ό,τι έχει απομείνει από τις ουκρανικές δυνάμεις
Ο Αμερικανός συνταγματάρχης McGregor χαρακτήρισε τις ενέργειες των ΗΠΑ απόδειξη της κρίσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Σχετικά Άρθρα
Η πολιτική της Ουάσιγκτον απέναντι στην ουκρανική σύγκρουση γίνεται όλο και πιο περίεργη, σύμφωνα με το The American Conservative και τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Άμυνας, επί προεδρίας Trump συνταγματάρχη Douglas Macgregor.
Για παράδειγμα, κατά τη γνώμη του παρασημοφορημένου αξιωματικού, η πρόσφατη δήλωση του πρώην διευθυντή της CIA και πρώην διοικητής των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν , David Petraeus, ότι οι δυτικές χώρες υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσαν να παρέμβουν στην παρατεταμένη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου .
«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η Ουκρανία δεν είναι Ιράκ , αλλά ο ρωσικός στρατός δεν κυκλοφορεί με φορτηγά με πολυβόλα», είπε ο συνταγματάρχης.
Επιπλέον, ο McGregor πιστεύει πως η υπόθεση που ξεδίπλωσε ο Petraeus επιβεβαιώνει ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
«Χωρίς ξένους μαχητές και Πολωνούς στρατιώτες που πολεμούν με ουκρανικές στολές, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα μπορέσουν να αντέξουν τις χειμερινές επιθέσεις του ρωσικού στρατού.
Η ρωσική βαριοπούλα που θα πέσει στο καθεστώς Ζελένσκι θα συντρίψει ό,τι έχει απομείνει από τις ουκρανικές δυνάμεις.
Και ο μόνος τρόπος για να παραταθεί η ζωή της ουκρανικής κυβέρνησης είναι η προθυμία της Ουάσιγκτον να παρέμβει άμεσα στη σύγκρουση πριν να είναι πολύ αργά», τόνισε ο συνταγματάρχης.
Παράλληλα, πρόσθεσε, ότι οι αμερικανικές αρχές δεν σκέφτονται το κόστος και τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν την επέμβαση των χωρών του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση.

Ο στρατός των ΗΠΑ είναι σε χαμηλό επίπεδο

"Το πνευματικό και επαγγελματικό επίπεδο της ανώτερης στρατιωτικής ηγεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών είναι σε αξιοθρήνητο χαμηλό επίπεδο.
Είναι έτοιμοι να υποκύψουν σε κάθε ανόητη ιδέα.
Ερωτήσεις σχετικά με τον αριθμό του ανθρώπινου δυναμικού, της επιμελητείας, των πυρομαχικών, της ιατρικής υποστήριξης και της εκκένωσης που θα που χρειάζονται εάν η συμμαχία μπει σε σύγκρουση παραμερίζονται στο παρασκήνιο», σημειώνει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τον Macgregor, ο μόνος σίγουρος τρόπος για την κυβέρνηση Biden στην Ουκρανία είναι να μεσολαβήσει για την ειρήνη και όχι να κλιμακώσει την κατάσταση.
Οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό δεν θα λάβει μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Ουκρανίας.
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Τζούλιαν Σμιθ είπε επίσης ότι η συμμαχία δεν πρέπει να εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση.
Την ίδια στιγμή, ο Petraeus πρότεινε πως μια πολυεθνική ομάδα θα μπορούσε να εμπλακεί στην Ουκρανία, αλλά όχι ως δύναμη του ΝΑΤΟ, αλλά υπό την ηγεσία της Ουάσιγκτον.

Putin: Καταστροφική μια σύγκρουση Ρωσίας και ΝΑΤΟ

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση σύγκρουσης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ με τον ρωσικό στρατό.
Τόνισε ότι μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων θα οδηγούσε σε μια παγκόσμια καταστροφή, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δυτικοί ηγέτες ήταν αρκετά έξυπνοι για να μην κάνουν τέτοια βήματα.

Jack Keane: «Πληρώσαμε 66 δισ. για να πεθάνουν Ουκρανοί για τα συμφέροντά μας»


Να υπενθυμίσουμε πως δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την εφιαλτική απόκαλυψη του Αμερικανού στρατηγού Jack Keane, πως «μόνο για 66 δις. δολάρια, βάλαμε την Ουκρανία σε πόλεμο με τη Ρωσία».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επενδύσει περίπου 66 δις. δολάρια στο καθεστώς του Κιέβου από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, τα οποία βοήθησαν να εξοπλίσει την Ουκρανία και να δημιουργήσει την τοπική κοινωνία για πόλεμο με τη Ρωσία.
Ο τετράστερος στρατηγός ανέφερε ότι «οι επενδύσεις στην Ουκρανία σήμερα είναι πολύ κερδοφόρες, διότι για σχετικά λίγα χρήματα προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν πεθαίνουν Αμερικανοί στον πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά Ουκρανοί».
Οι ομολογίες του πρώην αρχηγού του επιτελείου του αμερικανικού στρατού είναι τόσο κυνικές και ειλικρινείς που χτυπούν σκληρά όλους τους ειρηνιστές και τους υποστηρικτές μιας ειρηνικής διευθέτησης της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης