Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θρίαμβος των Ρώσων στην πόλη Kremennaya - «Σε κρίσιμη κατάσταση οι Ουκρανοί, χωρίς μισθοφόρους δεν θα αντέξουν»

Θρίαμβος των Ρώσων στην πόλη Kremennaya - «Σε κρίσιμη κατάσταση οι Ουκρανοί, χωρίς μισθοφόρους δεν θα αντέξουν»
Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο ουκρανικός στρατός, σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατηγό Douglas McGregor
Σχετικά Άρθρα

Συντριπτικό πλήγμα στις ουκρανικές μονάδες και τις δυνάμεις των ξένων μισθοφόρων που επέδραμαν στην Kremennaya επέφερε ο ρωσικός στρατός, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη των στρατιωτικών σωμάτων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, Vitaly Kiselev
Ειδικότερα, «η γραμμή άμυνας στην περιοχή της Kremennaya και του Svatovo συντονίστηκε «έξυπνα», αμυνθήκαμε με ηρωισμό, είπε και συμπλήρωσε:
«Ο ρωσικός στρατός επέφερε ένα συντριπτικό πλήγμα στα μισθοφορικά στρατεύματα που προσπαθούσαν να εισέλθουν στα εδάφη μας.
Σπάσαμε τους κώδικες επικοινωνίας τους, αποκαλύφθηκε από ποια κατεύθυνση ήθελαν να εφορμήσουν και συνελήφθησαν.
Και φυσικά, οι μονάδες μας ήταν ήδη έτοιμες.
Επίσης, περισσότερα από 10 στρατιωτικά οχήματα χτυπήθηκαν, το προσωπικό διασκορπίστηκε και καταστράφηκε» είπε ο Kiselev.
Όπως λέει ο Ρώσος στρατιωτικός διοικητής όμως, παρά τις απώλειες που υπέστη, ο εχθρός δεν θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες να σπάσει τις ρωσικές άμυνες.
Νωρίτερα, οι ανταποκριτές του RIA Novosti ανέφεραν ότι οι μηχανικοί της ρωσικής ομάδας δυνάμεων «Brave» ενίσχύσαν την αμυντική γραμμή Svatovo-Kremennaya και εγκατέστησαν φράγματα για τα τανκς.
image-1-1.png
Τα ρωσικά χτυπήματα σε ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις φαίνονται αποτελεσματικά

Τα χτυπήματα της Ρωσίας στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας φαίνονται «αρμόδια και αποτελεσματικά».
Αυτό αναφέρει άρθρο που δημοσίευσε το βρετανικό περιοδικό The Economist.
Αναφορικά με το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας της Ουκρανίας, η δημοσίευση επικαλέστηκε τη γνώμη του Dmitri Shahrukh, εκτελεστικού διευθυντή της ουκρανικής ενεργειακής εταιρείας DTEK Energo.
«Νομίζω ότι ορισμένοι επαγγελματίες από τον ενεργειακό τομέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας βοήθησαν τον στρατό τους» είπε.
«Επέλεξαν τους στόχους τους προσεκτικά• το έκαναν πολύ μεθοδολογικά», είπε ο Shahrukh.
Υπενθυμίζεται πως στις 10 Οκτωβρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin, σε συνάντηση με μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ανακοίνωσε την έναρξη μαζικής επίθεσης με όπλα υψηλής ακρίβειας σε εγκαταστάσεις στρατιωτικής διοίκησης, επικοινωνιών και ενέργειας στην Ουκρανία.
Προειδοποίησε επίσης το Κίεβο ότι «εάν οι ουκρανικές αρχές συνεχίσουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τότε οι απαντήσεις θα είναι σκληρές». 
φδασ_9.JPG
Ο ρόλος των ΗΠΑ

Η πολιτική της Ουάσιγκτον απέναντι στην ουκρανική σύγκρουση γίνεται όλο και πιο περίεργη, σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλο του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, συνταγματάρχη Douglas McGregor. 
Παράδειγμα, κατά τη γνώμη του, είναι η πρόσφατη δήλωση του πρώην διευθυντή της CIA και πρώην διοικητή των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, David Petraeus, ότι οι δυτικές χώρες υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσαν να παρέμβουν στην παρατεταμένη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.
«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η Ουκρανία δεν είναι Ιράκ, ο ρωσικός στρατός δεν έχει φορτηγά με πολυβόλα» είπε ο συνταγματάρχης.
Επιπλέον, όπως πιστεύει ο McGregor, η υπόθεση του Petraeus επιβεβαιώνει ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
«Χωρίς ξένους μαχητές και Πολωνούς στρατιώτες, οι οποίοι πολεμούν με ουκρανικές στολές, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα μπορέσουν να αντέξουν τις χειμερινές επιθέσεις του ρωσικού στρατού.
Η ρωσική βαριοπούλα που θα πέσει στο καθεστώς Zelensky θα συντρίψει ό,τι έχει απομείνει από τις ουκρανικές δυνάμεις.
Και ο μόνος τρόπος για να παραταθεί η ζωή της κυβέρνησης του Κιέβου είναι η προθυμία της Ουάσιγκτον να παρέμβει άμεσα στη σύγκρουση πριν να είναι πολύ αργά», τόνισε ο συνταγματάρχης.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι αμερικανικές αρχές δεν σκέφτονται το κόστος και τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν την επέμβαση των χωρών του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση.
«Το πνευματικό και επαγγελματικό επίπεδο της ανώτερης στρατιωτικής ηγεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών είναι σε αξιοθρήνητο χαμηλό επίπεδο.
Είναι έτοιμοι να υποκύψουν σε κάθε ανόητη ιδέα.
Ερωτήσεις σχετικά με τον αριθμό του ανθρώπινου δυναμικού, της επιμελητείας, των πυρομαχικών, της ιατρικής υποστήριξης και της εκκένωσης που θα που χρειάζονται εάν η συμμαχία μπει σε σύγκρουση παραμερίζονται στο παρασκήνιο», σημειώνει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τον Mc Gregor, ο μόνος σίγουρος τρόπος για την κυβέρνηση Joe Biden στην Ουκρανία είναι να μεσολαβήσει για την ειρήνη και όχι να κλιμακώσει την κατάσταση.  

Ο Putin ανακοίνωσε Συμβούλιο Συντονισμού για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ζήτησε από τις αρχές ταχύτερους ρυθμούς εργασίας σε όλους τους τομείς και πιο ρεαλιστική αξιολόγηση της κατάστασης, όχι μόνο για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».
«Χρειαζόμαστε ταχύτερους ρυθμούς εργασίας σε όλους τους τομείς και εξαιρετικά ρεαλιστική εκτίμηση της κατάστασης, της κατάστασης γενικότερα» είπε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους την Τρίτη 25 Οκτωβρίου σε συνεδρίαση του συντονιστικού συμβουλίου για την κάλυψη των αναγκών της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Υπενθύμισε ότι οι αρχές προσπαθούν να οργανώσουν τις εργασίες με νέο τρόπο, ώστε να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά όλους τους τομείς δραστηριότητας.
«Τώρα υπάρχουν νέες προκλήσεις, είναι σοβαρές, σημαντικές, αυτό ισχύει και για τις δραστηριότητες των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, του Υπουργείου Άμυνας, αυτό ισχύει και για ολόκληρη την πολιτική συνιστώσα» τόνισε ο αρχηγός του κράτους.
Ζήτησε «όλοι να συντονιστούν» και προέτρεψε να μην κρύβονται πίσω από διατυπώσεις και τυπικές γραφειοκρατικές.
«Αν δουλέψουμε στο πλαίσιο των τυπικών γραφειοκρατικών διαδικασιών, κρυβόμενοι πίσω από διατυπώσεις, δεν θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα προς καμία κατεύθυνση.
Για να επιλύσουμε όλα τα ζητήματα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, δημιουργήσαμε έναν τέτοιο μηχανισμό ως συντονιστικό συμβούλιο» εξήγησε ο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης