Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία αγοράζει 11 drones Puma-LE για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Η Ουκρανία αγοράζει 11 drones Puma-LE για τις Ένοπλες Δυνάμεις
Διάφορα μοντέλα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Puma χρησιμοποιούνται από τον στρατό της Αλβανίας, του Βελγίου, του Καναδά, της Τσεχίας, της Δανίας, της Αιγύπτου, της Εσθονίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Λετονίας, της Ολλανδίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Νορβηγίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας και της Μεγάλης Βρετανίας

Το Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας πρόκειται να αγοράσει 11 συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών Puma-LE για τις Ένοπλες Δυνάμεις ως μέρος της πρωτοβουλίας «Army of Drones», όπως ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης και Υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Μιχαήλο Φεντόροφ, στο Telegram.
«Αγοράζουμε 11 ισχυρά συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών Puma-LE για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Το κόστος είναι πάνω από 14,7 εκατομμύρια δολάρια».
Τα drones είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρο-οπτικές και υπέρυθρες κάμερες που επιτρέπουν την ανίχνευση του εχθρού κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Χάρη στις ισχυρές κεραίες, τα drones καλύπτουν απόσταση έως και 60 km. Αυτή η απόσταση θα βοηθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις να φτάσουν στα μετόπισθεν του εχθρού. Τα drones μπορούν να παραμείνουν εν πτήσει για περίπου έξι ώρες και να φτάσουν σε ύψος έως και τρία χιλιόμετρα. «Αυτό τα κάνει αόρατα στους κατακτητές», δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός.
Διάφορα μοντέλα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Puma χρησιμοποιούνται από τον στρατό της Αλβανίας, του Βελγίου, του Καναδά, της Τσεχίας, της Δανίας, της Αιγύπτου, της Εσθονίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Λετονίας, της Ολλανδίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Νορβηγίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας και της Μεγάλης Βρετανίας.
Το Puma-LE δημιουργήθηκε από την AeroVironment. Έχει άνοιγμα φτερών 4,6 m και συνολικό μήκος 2,2 m. Το βάρος απογείωσης του UAV είναι 10,7 κιλά. Μπορεί να λειτουργήσει κατά την πτήση για 6,5 ώρες χρησιμοποιώντας μια επιπλέον μπαταρία Puma Smart 2500.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης