Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Κάθε μήνα του 2023 θα δίνει 5 δισ. δολάρια στην Ουκρανία - Που θα διοχετευτούν τα χρήματα

ΔΝΤ: Κάθε μήνα του 2023 θα δίνει 5 δισ. δολάρια στην Ουκρανία - Που θα διοχετευτούν τα χρήματα
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky υπολόγισε την αποκατάσταση των υποδομών της χώρας σε 600-800 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι ανάγκες της Ουκρανίας για εξωτερική χρηματοδότηση για το 2023 ενδέχεται να αυξηθούν στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών στη χώρα.
Αυτό δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Kristalina Georgieva κατά τη διάρκεια διεθνούς διάσκεψης στο Βερολίνο.
Για την αποκατάσταση της υποδομής της Ουκρανίας, σύμφωνα με αυτήν, μπορεί να χρειαστούν 5 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Το καλύτερο σενάριο για το 2023 θα ήταν να παρέχουμε 3 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα.
Αλλά αν λάβετε υπόψη την ανάγκη εισαγωγής φυσικού αερίου και αποκατάστασης υποδομών, καθώς και την ενεργειακή υποδομή που έχει καταστρέψει η Ρωσία, τότε αυτό το ποσό θα μπορούσε να ανέλθει στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα.
Και αν οι βομβαρδισμοί δεν σταματήσουν, αλλά ακόμη και ενταθούν, τότε η ανάγκη θα αυξηθεί στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα», είπε η κ. Georgieva.
Τον Οκτώβριο, το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ διέθεσε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια στο Κίεβο ως μέρος ενός μέσου ταχείας χρηματοδότησης και 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια την άνοιξη του 2022.
Τον Ιούλιο, ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της χώρας, Κιρίλ Σεφτσένκο , δήλωσε ότι το Κίεβο αναμένει να λάβει Δάνειο του ΔΝΤ 15-20 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2022 του έτους.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky υπολόγισε την αποκατάσταση των υποδομών της χώρας σε 600-800 δισεκατομμύρια δολάρια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης