Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι τιμές πώλησης κατοικιών «πάγωσαν» με ρυθμό ρεκόρ τον Αύγουστο του 2022

ΗΠΑ: Οι τιμές πώλησης κατοικιών «πάγωσαν» με ρυθμό ρεκόρ τον Αύγουστο του 2022
Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο ρυθμός αύξησης των τιμών των κατοικιών κορυφώθηκε την άνοιξη του 2022 και έκτοτε μειώνεται.
Μετά από πτώση για πρώτη φορά από το 2012, τον Ιούλιο του 2022, ο δείκτης 20-City Composite Home Price της Case-Shiller αναμενόταν να μειωθεί ακόμη πιο γρήγορα τον Αύγουστο, καθώς τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων εκτοξεύθηκαν στα ύψη με αποτέλεσμα τη συντριβή της προσιτότητας.
Οι αναλυτές είχαν δίκιο καθώς ο δείκτης 20-City Composite σημείωσε βουτιά 1,32% σε MoM (πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση 0,8%), βυθίζοντας την ετήσια ανάπτυξη στο 20-City Composite στο 13,08% (πολύ κάτω από την έκθεση 14,0%).
1_221.jpg

Αυτή είναι η μεγαλύτερη πτώση MoM από τον Μάρτιο του 2009 και η πιο αργή ανάπτυξη σε ετήσια βάση από τον Φεβρουάριο του 2021.
«Η δυναμική επιβράδυνση των τιμών των κατοικιών στις ΗΠΑ που σημειώσαμε πριν από έναν μήνα συνεχίστηκε», δήλωσε σε δήλωση ο Craig J. Lazzara, διευθύνων σύμβουλος της S&P Dow Jones Indices.
"Τα κέρδη των τιμών επιβραδύνθηκαν σε κάθε μία από τις 20 πόλεις μας.
Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο ρυθμός αύξησης των τιμών των κατοικιών κορυφώθηκε την άνοιξη του 2022 και έκτοτε μειώνεται."
Το Μαϊάμι, η Τάμπα, η Σάρλοτ ανέφεραν τα υψηλότερα κέρδη από έτος σε έτος μεταξύ 20 πόλεων που συμμετείχαν στην έρευνα, ενώ σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, οι τιμές μειώθηκαν περισσότερο τον Αύγουστο (MoM) στο Σαν Φρανσίσκο (-4,3%), στο Σιάτλ (-3,9%) , Σαν Ντιέγκο (-2,8%) και Λος Άντζελες (-2,3%).
2_50.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης