Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Συνελήφθη πρώην πιλότος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που εργαζόταν στην Κίνα

Αυστραλία: Συνελήφθη πρώην πιλότος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που εργαζόταν στην Κίνα
Οι λεπτομέρειες του αμερικανικού εντάλματος για τη σύλληψή του και των κατηγοριών που αντιμετωπίζει είναι σφραγισμένες
Ένας πρώην πιλότος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και στρατιωτικός εκπαιδευτής ιπταμένων συνελήφθη στην Αυστραλία και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με έγγραφα αυστραλιανού δικαστηρίου και αρχεία εταιρείας.
Η αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία συνέλαβε την Παρασκευή τον Ντάνιελ Έντμουντ Ντάγκαν, 54 ετών, στην αγροτική πόλη Όραντζ στη Νέα Νότια Ουαλία και ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου την ίδια ημέρα, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, κάτι που επιβεβαίωσαν δύο αστυνομικές πηγές και ο συνήγορός του.
Ο συνήγορός του συμμετείχε με βιντεοδιάσκεψη και ο Ντάγκαν δεν αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση πριν από τις πιθανές επίσημες διαδικασίες για την έκδοσή του, δήλωσε μία από τις αστυνομικές πηγές, η οποία δεν είχε λάβει άδεια για να μιλήσει δημοσίως.
Η επόμενη εμφάνιση του Ντάγκαν ενώπιον δικαστηρίου στην Αυστραλία θα γίνει το Νοέμβριο στο Σίδνεϊ για να εξετασθεί η αίτησή του να αποφυλακισθεί με εγγύηση. Οι λεπτομέρειες του αμερικανικού εντάλματος για τη σύλληψή του και των κατηγοριών που αντιμετωπίζει είναι σφραγισμένες
«Ένα άτομο συνελήφθη στις 21 Οκτωβρίου 2022 έπειτα από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για την προσωρινή σύλληψή του», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του προς το Reuters εκπρόσωπος του γραφείου του ομοσπονδιακού εισαγγελέα. «Καθώς η υπόθεση βρίσκεται ενώπιον των δικαστηρίων, θα ήταν ανάρμοστο να σχολιάσουμε περαιτέρω».
Η σύλληψη έγινε την ίδια εβδομάδα που η Βρετανία προειδοποίησε δεκάδες πρώην πιλότους των ενόπλων δυνάμεών της να σταματήσουν να εργάζονται στην Κίνα, προειδοποιώντας τους ότι διαφορετικά θα υποστούν διώξεις για ζητήματα εθνικής ασφαλείας βάσει νέας νομοθεσίας. Η Αυστραλία ερευνά επίσης πληροφορίες ότι σε μερικούς από τους πρώην πιλότους μαχητικών της προτάθηκε να εργασθούν στην Κίνα.
Πηγή στην αεροπορία είπε στο Reuters ότι το FBI αναζητούσε τον Ντάγκαν εξαιτίας της δουλειάς του στην Κίνα. Ο συνήγορός του, ο Ντένις Μιράλις των Νάιμα, Γκίμπσον και Μιράλις, δήλωσε πως δεν μπορεί να σχολιάσει.
Ο Ντάγκαν μετακόμισε στην Αυστραλία έπειτα από μια δεκαετία στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και ίδρυσε μια επιχείρηση με την επωνυμία Top Gun Tasmania, προσλαμβάνοντας Αμερικανούς και Βρετανούς πρώην πιλότους των ενόπλων δυνάμεων για να προσφέρουν σε τουρίστες βόλτες με μαχητικά αεριωθούμενα, δείχνουν τα αρχεία της εταιρείας και επιβεβαίωσαν πηγές στην αεροπορία.
Ο Ντάγκαν πετούσε επίσης με πρώην στρατιωτικά αεροσκάφη σε αυστραλιανές αεροπορικές επιδείξεις, είπαν στο Reuters τρεις πιλότοι.
Στον ιστότοπο της Top Gun Tasmania αναφέρεται πως ο Ντάγκαν ήταν πιλότος αεριωθουμένων κάθετης αποπροσγείωσης Harrier στους Αμερικανούς Πεζοναύτες, καθώς και εκπαιδευτής ιπταμένων.
Το 2014 μετακόμισε στο Πεκίνο και λίγο αργότερα πούλησε την Top Gun Tasmania, σύμφωνα με καταχωρίσεις για την εταιρεία στην Αυστραλία.
Στο προφίλ του Ντάγκαν στο LinkedIn αναφέρεται πως από το 2017 εργαζόταν στην Τσινγκντάο της Κίνας ως διαχειριστικός διευθυντής της AVIBIZ Limited, η οποία περιγράφεται ως μια «εταιρεία συμβουλών για την αεροπορία που επικεντρώνεται στην ταχέως αναπτυσσόμενη και δυναμική Κινεζική Αεροπορική Βιομηχανία».
Στα μητρώα εταιρειών του Χονγκ Κόνγκ φαίνεται ότι η AVIBIZ Limited είχε καταχωριστεί εκεί το 2017 από τον κάτοχο αυστραλιανού διαβατηρίου Ντάνιελ Έντμουντ Ντάγκαν και διαλύθηκε το 2020.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης