Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εργοστάσιο κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Συρία κατέστρεψε το Ισραήλ - Ο ρόλος της Χεζμπολάχ

Εργοστάσιο κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Συρία κατέστρεψε το Ισραήλ - Ο ρόλος της Χεζμπολάχ
Η εγκατάσταση κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών και όπλων φαινόταν επίσης ιδανικός στόχος για τις ισραηλινές δυνάμεις, καθώς η αποθήκη δεν απείχε πολύ από τον Λίβανο και τα σύνορα του Ισραήλ
Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία φέρεται να κατέστρεψε ένα ιρανικό εργοστάσιο μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού στο συριακό έδαφος, τη στιγμή που τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατασκευάζονται από το Ιράν βρίσκονται στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής για τη φερόμενη χρήση τους από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.
Η επίθεση περιγράφεται ως η πρώτη τέτοια ισραηλινή επιχείρηση στη Συρία εδώ και ένα μήνα.
Πριν από αυτή την τελευταία επίθεση, οι ισραηλινές επιθέσεις στη Συρία γίνονταν σχεδόν κάθε εβδομάδα.
Αλλά η ισραηλινή Haaretz περιγράφοντας αυτή τη νέα επιχείρηση παρουσίασε "μια πιο περίπλοκη εικόνα ενός χώρου κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών και αποθήκευσης όπλων κοντά στα σύνορα του Λιβάνου και του Ισραήλ", επικαλούμενη έναν εξωτερικό παρατηρητή πολέμου.
Όπως είναι χαρακτηριστικό με τις ισραηλινές ενέργειες, ο στόχος φέρεται να ήταν να διακοπεί μια ιρανική επιχείρηση κατασκευής όπλων που πιστεύεται ότι προμηθεύει τη Χεζμπολάχ.
Σύμφωνα με το Newsmax, "το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε ότι η εγκατάσταση συναρμολογούσε μη επανδρωμένα οχήματα, τα μέρη των οποίων κατασκευάζονταν στο Ιράν και στη συνέχεια στέλνονταν κρυφά στο Ντίμας στη νότια Συρία, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Ynet και Haaretz".
Η υποτιθέμενη εγκατάσταση κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών και όπλων φαινόταν επίσης ιδανικός στόχος για τις ισραηλινές δυνάμεις, καθώς η αποθήκη δεν απείχε πολύ από τον Λίβανο και τα σύνορα του Ισραήλ.
Ως αποτέλεσμα δεν αναφέρθηκαν επίσημα θύματα.

Διαψεύδει η Ρωσία

Όσον αφορά την υποτιθέμενη χρήση ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εντός της Ουκρανίας, η Ρωσία συνέχισε τις επίσημες διαψεύσεις της, ιδίως μπροστά στις εκκλήσεις για έρευνα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με ενημέρωση του Associated Press:
ο Ρώσος πρέσβης Vassily Nebenzia δήλωσε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι ρωσικά και προειδοποίησε ότι μια έρευνα θα παραβίαζε τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και θα επηρέαζε σοβαρά τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Εθνών.
Ο αναπληρωτής πρέσβης των ΗΠΑ Jeffrey DeLaurentis δήλωσε ότι "ο ΟΗΕ πρέπει να διερευνήσει τυχόν παραβιάσεις των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ - και δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Ρωσία ή σε άλλους να εμποδίσουν ή να απειλήσουν τον ΟΗΕ από την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων που του έχουν ανατεθεί".
Η πίεση των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη έρχεται μετά από δύο εβδομάδες που δεκάδες ουκρανικές πόλεις και κωμοπόλεις δέχονται αεροπορικές επιθέσεις από πυραύλους κρουζ καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης