Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aυστραλία: Με κορωνοϊό 100 άτομα σε κρουαζιερόπλοιο – Μολύνθηκαν επιβάτες και μέλη του πληρώματος

Aυστραλία: Με κορωνοϊό 100 άτομα σε κρουαζιερόπλοιο – Μολύνθηκαν επιβάτες και μέλη του πληρώματος
Περίπου 100 επιβάτες και μέλη του πληρώματος έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό

Κρούσματα κορωνοιού εντοπίστηκαν στο κρουαζιερόπλοιο Coral Princess, το πρώτο που εισήλθε στα ύδατα της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας μετά από δυο χρόνια.
Περίπου 100 επιβάτες και μέλη του πληρώματος έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ, στο κροπυαζιερόπλοιο με χωρητικότητα περίπου 2.000 επιβατών, το οποίο επρόκειτο να κάνει διάφορους σταθμούς σε λιμάνια της πολιτείας προτού επιστρέψει στο Σίδνεϊ τον Νοέμβριο.
Εκπρόσωπος της υπηρεσίας Υγείας της πολιτείας διευκρίνισε ότι οι διαγνώσεις έγιναν με εξετάσεις πάνω στο σκάφος.
Η κρίση αντιμετωπίζεται «από τη διαχειρίστρια του πλοίου βάσει του σχεδίου της για την COVID-19», ανέφερε εκπρόσωπός της.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας που διαχειρίζεται το κρουαζιερόπλοιο, τα κρούσματα αντιμετωπίζονται «αποτελεσματικά» και όπως προβλέπουν τα εθνικά και πολιτειακά πρωτόκολλα.
Σημειώνεται ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που είναι σε ισχύ στη Δυτική Αυστραλία ορίζουν ότι όποιος επιβεβαιώνεται ότι έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 πρέπει να τίθεται σε απομόνωση για τουλάχιστον πέντε ημέρες.
Υπενθυμίζεται ότι η Δυτική Αυστραλία επέτρεψε την 1η Οκτωβρίου να επιστρέψουν τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια σε κάποια λιμάνια της.
Τα πλοία που κάνουν τέτοια ταξίδια στην πολιτεία είναι υποχρεωμένα να υποβάλουν προηγουμένως σχέδιο αντιμετώπισης κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, ενώ τα πληρώματα και οι επιβάτες να είναι πλήρως εμβολιασμένοι και να έχουν λάβει τουλάχιστον μια αναμνηστική δόση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης