Τελευταία Νέα
Διεθνή

Birol (IEA): Ο πλανήτης βιώνει την πρώτη πραγματικά παγκόσμια ενεργειακή κρίση

Birol (IEA): Ο πλανήτης βιώνει την πρώτη πραγματικά παγκόσμια ενεργειακή κρίση
Επικίνδυνη η απόφαση του OPEC+ να μειώσει την παραγωγή κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα είπε ο Birol
Σχετικά Άρθρα

Ο πλανήτης είναι αντιμέτωπος με την πρώτη πραγματικά παγκόσμια ενεργειακή κρίση υποστήριξε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), Fatih Birol αναφερόμενος στην αυξημένη ζήτηση όσον αφορά τη διάθεση του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αλλά και στη μείωση του πετρελαίου μετά τη σχετική απόφαση του OPEC+.
«Οι αυξημένες εισαγωγές LNG στην Ευρώπη εν μέσω της ουκρανικής κρίσης αλλά και η πιθανή ανάκαμψη της ζήτησης από την Κίνα για καύσιμα, θα δυσκολέψει την αγορά καθώς μόλις 20 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νέας χωρητικότητας θα βγουν στην αγορά τον επόμενο χρόνο» υποστήριξε ο Birol μιλώντας στη διεθνή εβδομάδα ενέργειας που πραγματοποιείται στη Σιγκαπούρη.
«Την ίδια στιγμή, η πρόσφατη απόφαση του OPEC+ να μειώσει κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα την παραγωγή πετρελαίου, είναι μια επικίνδυνη απόφαση καθώς ο ΙΕΑ βλέπει παγκόσμια αύξηση στη ζήτηση κοντά στα 2 εκατομμύρια βαρέλια για φέτος» είπε ο Birol.

Σημείο καμπής στην ιστορία της ενέργειας

«Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο καθώς αρκετές οικονομίες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται στο χείλος της ύφεσης, εάν δεν μιλάμε για παγκόσμια ύφεση…
Βρίσκω αυτήν την απόφαση ιδιαίτερα ατυχή» είπε ο Birol, επισημαίνοντας πως αυτή η ενεργειακή κρίση θα μπορούσε να είναι ένα σημείο καμπής στην ιστορία της ενέργειας, κυρίως όσον αφορά την επιτάχυνση των καθαρών πηγών ενέργειας και το σχηματισμό ενός βιώσιμου και ασφαλούς ενεργειακού συστήματος.
«Η ενεργειακή ασφάλεια είναι ο υπ’αριθμόν ένα μοχλός της ενεργειακής μετάβασης» υποστήριξε ο Birol, αναφέροντας πως τα κράτη βλέπουν ως λύση τις ενεργειακές τεχνολογίες και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης