Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ζημιογόνες πωλήσεις και επισφάλειες βύθισαν τα κέρδη της HSBC - Συνεχίζεται ο μετασχηματισμός

tags :
Ζημιογόνες πωλήσεις και επισφάλειες βύθισαν τα κέρδη της HSBC - Συνεχίζεται ο μετασχηματισμός
Τα αποτελέσματα περιλάμβαναν πλήγμα 2,4 δισ. δολαρίων από την πώληση των δραστηριοτήτων της τράπεζας στη Γαλλία
Πτώση 42% ανακοίνωσε στα κέρδη προ φόρων του τρίτου τριμήνου η HSBC, λόγω των ζημιών από την πώληση της γαλλικής μονάδας της και της αύξησης των επισφαλών δανείων, αλλά τα έσοδα από τόκους αυξήθηκαν, καθώς οι τράπεζες επωφελούνται από την αύξηση των επιτοκίων σε όλο τον κόσμο.
Η τράπεζα, με έδρα το Λονδίνο, εμφάνισε κέρδη προ φόρων ύψους 3,15 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 5,4 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, αλλά πολύ πάνω από τον μέσο όρο των εκτιμήσεων των αναλυτών που ανέμεναν 2,45 δισ. δολαρίων.
Τα αποτελέσματα περιλάμβαναν πλήγμα 2,4 δισ. δολαρίων από την πώληση των δραστηριοτήτων της τράπεζας στη Γαλλία, μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής της HSBC να αποσύρει τμήματα της άλλοτε παγκόσμιας αυτοκρατορίας της για να ενισχύσει τα κέρδη της.
Οι επιδόσεις της επηρεάστηκαν επίσης από προβλέψεις ύψους 1,1 δισ. δολαρίων, σε σύγκριση με την αποδέσμευση 659 εκατ. δολαρίων από ταμειακά αποθέματα που είχαν τεθεί στην άκρη για αναμενόμενες πιστωτικές ζημίες το ίδιο τρίμηνο πριν από ένα χρόνο.

Συνεχίζεται ο μετασχηματισμός

Η HSBC, η οποία πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων και των κερδών της στην Ασία, δέχεται πιέσεις από την Ping An Insurance Group, την κινεζική εταιρεία που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχός της, να διερευνήσει επιλογές όπως η απόσχιση και η εισαγωγή στο χρηματιστήριο της κύριας επιχείρησης στην Ασία για να αυξήσει τις αποδόσεις των μετόχων της.
Η τράπεζα διερευνά επίσης το ενδεχόμενο πώλησης της καναδικής μονάδας της, καθώς προσπαθεί να εξορθολογήσει τις δραστηριότητές της προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη της εν μέσω πιέσεων από την Ping An.
"Παραμένουμε σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων μας για το κόστος το 2022 και το 2023", δήλωσε ο Noel Quinn, διευθύνων σύμβουλος της HSBC.
Ο Quinn, ο οποίος διευθύνει την HSBC για περισσότερα από δύο χρόνια, ανέφερε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ότι η τράπεζα στοχεύει "να επιτύχει τον στόχο της για αποδόσεις τουλάχιστον 12% από το 2023 και μετά και, ως αποτέλεσμα, υψηλότερες διανομές στους μετόχους μας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης