Τελευταία Νέα
Διεθνή

Krutakov (Ρωσία): Οι ΗΠΑ χρειάζονται μια «βρώμικη βόμβα» για να «σώσουν» την Ευρώπη

Krutakov (Ρωσία): Οι ΗΠΑ χρειάζονται μια «βρώμικη βόμβα» για να «σώσουν» την Ευρώπη
Ο αντιστράτηγος Igor Kirillov δήλωσε πως το Κίεβο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μια «βρώμικη βόμβα» για να εκθέσει τη Ρωσία ως πυρηνικό τρομοκράτη.
Σχετικά Άρθρα
Η πιθανή χρήση μιας «βρώμικης βόμβας» από την Ουκρανία μπορεί να αναμένεται στο εγγύς μέλλον, δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Ρωσίας, οικονομολόγος και πολιτικός επιστήμονας Leonid Krutakov στο ραδιόφωνο του Sputnik.
Την ίδια ώρα, ο αντιστράτηγος Igor Kirillov, επικεφαλής των δυνάμεων ραδιενέργειας, χημικής και βιολογικής άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε πως το Κίεβο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μια «βρώμικη βόμβα» για να εκθέσει τη Ρωσία ως πυρηνικό τρομοκράτη.

«Ως αποτέλεσμα μιας βρώμικης βόμβας, η Ουκρανία αναμένει να εκφοβίσει τον τοπικό πληθυσμό, να αυξήσει τη ροή των προσφύγων σε όλη την Ευρώπη και να εκθέσει τη Ρωσική Ομοσπονδία ως πυρηνικό τρομοκράτη » ανέφερε .

Νωρίτερα, πηγές σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, ανέφεραν ότι το Κίεβο ετοίμαζε μια πρόκληση στο ουκρανικό έδαφος χρησιμοποιώντας ένα πυρηνικό όπλο χαμηλής απόδοσης ή μια «βρώμικη βόμβα».
Στο ίδιο μήκος, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoygu είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με συναδέλφους από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Τουρκία και τη Μεγάλη Βρετανία.
Ο Shoygu εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανές πυρηνικές προκλήσεις από την Ουκρανία.
Στον αέρα του ραδιοφώνου Sputnik, ο πολιτικός επιστήμονας, αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Leonid Krutakov εξέφρασε την άποψη ότι η Ουάσιγκτον είχε ήδη αποφασίσει πώς να απαντήσει στην πιθανή χρήση μιας «βρώμικης πυρηνικής βόμβας» από την Ουκρανία.
"Κρίνοντας από τις διαρροές από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, σκοπεύουν να πιστέψουν ότι οι προειδοποιήσεις της Ρωσίας για αυτό το θέμα έχουν μόνο σκοπό να δικαιολογήσουν τον εαυτό τους. Δηλαδή, στην πραγματικότητα δηλώνουν ότι θα γίνει μια τέτοια έκρηξη ("βρώμικη βόμβα") και οι δηλώσεις της Ρωσίας είναι μια προσπάθεια να «μετατεθεί η ευθύνη» στην Ουκρανία.
Η έκρηξη θα παρουσιαστεί στα δυτικά μέσα ενημέρωσης ως απόδειξη της αδυναμίας της Ρωσίας να πετύχει τους στόχους της στην Ουκρανία με συμβατικά μέσα», πιστεύει ο πολιτικός επιστήμονας.

Βρώμικη βόμβα…σαν τους Nord Stream

Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα, οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν την ίδια τεχνική μετά τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2.
Αντίθετα με κάθε λογική, ευδοκίμησε η άποψη, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία ανατίναξε τους δικούς της αγωγούς φυσικού αερίου.
«Οι εκρήξεις του Nord Streams δεν έχουν αφήσει εναλλακτικές λύσεις για τη Γερμανία για την προμήθεια φυσικού αερίου, εκτός από το υγροποιημένο φυσικό αέριο που είναι ωφέλιμο για τις Ηνωμένες Πολιτείες», υπενθύμισε ο Leonid Krutakov.
Η χρήση μιας «βρώμικης βόμβας» από την Ουκρανία και οι επακόλουθες κατηγορίες κατά της Ρωσίας μπορούν να αναμένονται στο πολύ εγγύς μέλλον, είπε.
«Για τους Αμερικανούς, είναι θεμελιωδώς σημαντικό πριν από τις εκλογές (στο Κογκρέσο των ΗΠΑ τον Νοέμβριο) να δημιουργήσουν τέτοιες στρατηγικές αλλαγές στην Ουκρανία και στην Ευρώπη, ώστε η Ευρώπη να μην μπορεί να μείνει «πίσω», είπε ο πολιτικός επιστήμονας.
Η αμερικανική κυβέρνηση δεν θέλει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης και ως εκ τούτου θέλει να αποδυναμώσει τις θέσεις πιθανών υποστηρικτών αυτού του σεναρίου εκ των προτέρων, συνόψισε ο Krutakov.

Τι είπε ο Peskov

Ο Peskov έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις καταγγελίες που διατυπώνει η Ρωσία σχετικά με τη «βρώμικη» βόμβα που κατηγορεί το Κίεβο πως έχει στα χέρια του.
«Η δυσπιστία ορισμένων κρατών της Δύσης στις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τη ρωσική πλευρά για την ύπαρξη «βρώμικης» βόμβας, δεν σημαίνει ότι παύει να υφίσταται η απειλή χρήσης μιας τέτοιας βόμβας.
Η απειλή είναι προφανής» υποστήριξε ο Peskov, επισημαίνοντας ότι οι πληροφορίες αυτές τέθηκαν υπόψη πολλών ξένων υπουργών Άμυνας από το Ρώσο υπ. Άμυνας, Sergei Shoigu.
«Είναι στο χέρι τους να πιστέψουν ή να μην πιστέψουν» υπογράμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu είχε τα προηγούμενα 24ωρα συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του από ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Γαλλία και Τουρκία, μεταφέροντας τις ανησυχίες του για πιθανή χρήση από την Ουκρανία μιας «βρώμικης» βόμβας.
Τις αιτιάσεις αυτές της Ρωσίας έχει απορρίψει κατηγορηματικά το Κίεβο ενώ το State Department, μετά τη σχετική ενημέρωση από τη ρωσική πλευρά, ανακοίνωσε πως τόσο οι ΗΠΑ όσο και άλλες δυτικές χώρες, όπως π.χ. η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, δεν θεωρούν δικαιολογημένες τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας για το ενδεχόμενο το Κίεβο να κάνει χρήση μιας «βρώμικης» βόμβας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης