Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Macron – Meloni στη Ρώμη: Λογαριασμοί ενέργειας, στήριξη Ουκρανίας και μετανάστευση στο επίκεντρο

Συνάντηση Macron – Meloni στη Ρώμη: Λογαριασμοί ενέργειας, στήριξη Ουκρανίας και μετανάστευση στο επίκεντρο
Όπως γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera, οι πηγές του Μεγάρου των Ηλυσίων αναφέρουν ότι κατά την συνάντησή του με την Meloni, ο Macron έκανε σαφές ότι η χώρα του θα συνεχίσει να παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή την όλη κατάσταση

Ο Γάλλος πρόεδρος Macron υποσχέθηκε την Κυριακή να συνεργαστεί με τη Meloni με «διάλογο και φιλοδοξία», στέλνοντας και τα ανάλογα μηνύματα στην πρώτη του συνάντηση με τη νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας στη Ρώμη.
Το γραφείο Τύπου τηςMeloni χαρακτήρισε τις συνομιλίες με τον Macron ως άτυπες αλλά «φιλικές και γόνιμες», καλύπτοντας την ανάγκη για επείγουσα και κοινή δράση για τους υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας, τη στήριξη της Ουκρανίας και τη μετανάστευση.
«Η Meloni και ο Macron συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται πρόθυμα για τις βασικές κοινές προκλήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο με σεβασμό των αμοιβαίων εθνικών συμφερόντων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Macron οι συνομιλίες χαρακτηρίζονται ως «ρεαλιστικές και εποικοδομητικές», αλλά και «ειλικρινείς».
Οι βοηθοί του Μακρόν αρνούνταν να επιβεβαιώσουν τη συνάντηση με τη Μελόνι μέχρι την τελευταία στιγμή, και έγινε τελικά πραγματικότητα κατά τη διάρκεια του προσχεδιασμένου ταξιδιού του στη Ρώμη και το Βατικανό.
Με ένα tweet που συνοδεύεται από μια φωτογραφία του και της Meloni σε μια ταράτσα το σούρουπο, ο Macron επέμεινε στην ανάγκη οι δύο χώρες να συνεχίσουν να συνεργάζονται «ως Ευρωπαίοι, γειτονικές χώρες και φίλοι».
Ωστόσο, το περιβάλλον του Μακρόν ξεκαθάρισε ότι το Παρίσι θα κρίνει τη Meloni για τις πράξεις της. Μέλη της γαλλικής κυβέρνησης, τις τελευταίες ημέρες, αναφέρθηκαν με έμφαση σε κίνδυνο ελλιπούς σεβασμού των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, εδώ στην Ιταλία
Όπως γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera, οι πηγές του Μεγάρου των Ηλυσίων αναφέρουν ότι κατά την συνάντησή του με την Meloni, ο Macron έκανε σαφές ότι η χώρα του θα συνεχίσει να παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή την όλη κατάσταση. Από την μία, δηλαδή, διαφαίνεται διάθεση συνεργασίας, σε ό,τι αφορά κύριας σημασίας θέματα, όπως το ενεργειακό. Από την άλλη, όμως, δεν αποκλείεται να προκύψουν ουσιαστικές εντάσεις, σχετικά σύντομα, σε τομείς όπως το μεταναστευτικό, αλλά και των ευρύτερων δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Σύμφωνα, τέλος, με την εφημερίδα La Repubblica, μετά την χθεσινή συνάντηση της Μελόνι με τον Draghi, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρώην πρωθυπουργός φέρεται να πληροφόρησε στενούς συνεργάτες του ότι η νέα επικεφαλής κυβέρνησης της Ρώμης θα ξεκινήσει σύντομα περιοδεία για συνομιλίες με ομολόγους της σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης