Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall, λόγω της υποχώρησης στις αποδόσεις των ομολόγων - Στο +1,30% ο S&P 500, ο Nasdaq +0,73%

Άνοδος στη Wall, λόγω της υποχώρησης στις αποδόσεις των ομολόγων - Στο +1,30% ο S&P 500, ο Nasdaq +0,73%
Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα 24/10 τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στη συνεδρίαση της ΕΚΤ (27/10/2022).
Σχετικά Άρθρα

Με θετικά πρόσημα διαπραγματεύονται σήμερα Δευτέρα 24/10 οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων μειώθηκαν, λόγω της προσδοκίας για μια λιγότερο επιθετική στάση της Federal Reserve.
Παράλληλα, 
οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια «γεμάτη» εβδομάδα κερδών, όπου θα κυριαρχούν οι τεχνολογικές εταιρείες.
Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα η Apple, η Alphabet, η Meta, η Microsoft και η Amazon.
Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή 20/10 μετά από έκθεση που ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πιθανότατα θα συζητήσει για μικρότερη αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο 2022, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι μπορεί να είναι έτοιμη να μειώσει τη στάση της για την καταπολέμηση του αυξανόμενου πληθωρισμού.

Σε αυτό το κλίμα, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο +1,58%, στις 31.573 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 καταγράφει άνοδο +1,30%, στις 3.801 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έχει κέρδη +0,73%, στις 10.939 μονάδες

2156_1.JPG
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου συνεχίζει να υποχωρεί από τα υψηλά 14 ετών, στο 4,25%.

Κάποια στιγμή την Παρασκευή 20/10 ξεπέρασε το 4,33% προτού η Wall Street Journal αναφέρει ότι ορισμένοι αξιωματούχοι της Federal Reserve ανησυχούν για υπερβολική αύξηση των επιτοκίων.

Στα μάκρο, μετά την αιφνιδιαστική ανάκαμψη του Σεπτεμβρίου 2022, οι αναλυτές περίμεναν ότι δείκτης PMI για τον Οκτώβριο θα ήταν ανάμεικτος (με τη βιομηχανία να επιβραδύνεται ενώ οι υπηρεσίες σημειώνουν ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα), αλλά τελικά δεν συνέβη αυτό.
Τόσο οι έρευνες για τη μεταποίηση όσο και τις υπηρεσίες στις ΗΠΑ παρουσίασαν σημαντική πτώση στις αρχές Οκτωβρίου 2022 και έπεσαν σε συρρίκνωση.

US Manufacturing 49,9
Υπηρεσίες ΗΠΑ 46.6
1_218.jpg
Στα εμπορεύμετα, «βουτιά» καταγράφεται στο φυσικό αέριο, με το ολλανδικό TTF Νοεμβρίου στο -16% στα 95,14 ευρώ, καθώς οι υψηλότερες από τις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες στην Ευρώπη επιτρέπουν την αύξηση των αποθεμάτων φυσικού αερίου.
Ήπια ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, με τo brent +0,25% στα 91,50 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό +0,10% στα 85,10 δολ. το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.
Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 0,983 δολ./ευρώ.

Morgan Stanley: Ράλι στην Wall Street μέχρι... την άνευ όρων παράδοση το 2023

Ο Michael Wilson της Morgan Stanley, ένας από τους πλέον απαισιόδοξους αναλυτές της Wall Street, επανέλαβε την εκτίμησή του για βραχυπρόθεσμα ανοδική τάση των μετοχών παρά τον σκεπτικισμό που έδειξαν οι πελάτες της τράπεζας στο αρχικό του σημείωμα.
Ωστόσο, ο ίδιος προειδοποιεί η ανοδική πορεία αυτή δεν θα έχει πολύ δρόμο μπροστά της, οριοθετώντας το τέλος της με την πλήρη συνθηκολόγηση στα εταιρικά κέρδη.
Ειδικότερα, αφότου η εκτίμησή του την περασμένη εβδομάδα "αντιμετωπίστηκε με αμφιβολίες από τους πελάτες", ο Michael Wilson έγραψε ότι η υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων αναμένεται να παρέχει "καύσιμο για το επόμενο σκέλος του ράλι", μέχρι όμως "να συνθηκολογήσουμε πλήρως στις εκτιμήσεις των εταιρικών κερδών του 2023, κάτι που πιστεύουμε ότι μπορεί να πάρει λίγους μήνες ακόμη".

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα 24/10 τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στη συνεδρίαση της ΕΚΤ (27/10/2022).
Ειδικότερα, οι αναλυτές αναμένουν νέα αύξηση επιτοκίων -κατά 75 μονάδες βάσης- αλλά και επιπλέον μέτρα για περιορισμένη πρόσβαση σε ρευστότητα.
Νέο πλήγμα σημειώθηκε από τον πληθωρισμό στην επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, τον Οκτώβριο του 2022
Ειδικότερα, ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπεύθυνων αγορών (PMI) της S&P Global, που θεωρείται καλός οδηγός για τη συνολική οικονομική υγεία, υποχώρησε στο 47,1 από 48,1 τον Σεπτέμβριο. Ο Οκτώβριος ήταν ο τέταρτος μήνας κάτω από το όριο των 50, σημείο που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση και ήταν ο χαμηλότερος δείκτης από τον Νοέμβριο του 2020.
Ο 42χρονος ινδικής καταγωγής Rishi Sunak είναι ο διαδοχος της Liz Truss και νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, επιβεβαιώνοντας τα σχετικά σενάρια.
Η... αντίπαλος Penny Mordaunt αποσύρθηκε από την κούρσα διαδοχής λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας.
O Sunak είναι ο πέμπτος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το δημοψήφισμα για το Brexit το 2016 αλλά και ο πρώτος μη λευκός πρωθυπουργός της χώρας.

Ο δείκτης DAX στη Γερμανία διαπραγματεύτηκε στο +1,58%, στις 12,931 μονάδες
Ο δείκτης CAC στο Παρίσι σημείωσε άνοδο +1,59%, στις 6,131 μονάδες
Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε επίσης κέρδη +1,93%, στις 21.982 μονάδες
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σε άνοδο +0,64%, στις 7,013 μονάδες
ευρωπη_κλισιμο.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης