Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπ. Άμυνας Ρωσίας: Οι Ουκρανοί θα ρίξουν ή «βρώμικη» βόμβα ή πυρηνικά χαμηλής απόδοσης

Υπ. Άμυνας Ρωσίας: Οι Ουκρανοί θα ρίξουν ή «βρώμικη» βόμβα ή πυρηνικά χαμηλής απόδοσης
Θέλουν να μας κατηγορήσουν ότι κάνουμε χρήση όπλων μαζικής καταστροφής αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα

Νέα προειδοποίηση ότι το Κίεβο σκοπεύει να κάνει χρήση μιας «βρώμικης» βόμβας ή ενός πυρηνικού όπλου «χαμηλής απόδοσης» προκειμένου να κατηγορήσει τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί όπλα μαζικής καταστροφής στις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία απευθύνει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Το υπουργείο Άμυνας έχει στοιχεία ότι το καθεστώς του Κιέβου σχεδιάζει μια πρόκληση που περιλαμβάνει την έκρηξη μιας λεγόμενης «βρώμικης» βόμβας ή ενός πυρηνικού όπλου χαμηλής απόδοσης.
Σκοπός της πρόκλησης είναι να κατηγορήσει τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί όπλα μαζικής καταστροφής στην Ουκρανία, έτσι ώστε να εξαπολύσουν μια μεγάλη αντιρωσική εκστρατεία σε όλο τον κόσμο με στόχο την υπονόμευση της εμπιστοσύνης προς τη Μόσχα» υποστήριξε ο Igor Kirillov, επικεφαλής του ρωσικού στρατού για την προστασία από ραδιενεργά, χημικά και βιολογικά όπλα.
Και ο Kirillov αναφέρθηκε στην ομιλία του Zelensky στο Μόναχο τον περασμένο Φεβρουάριου, όταν και όπως είπε, εξέφρασε την πρόθεση του να αποκαταστήσει το πυρηνικό καθεστώς της Ουκρανίας.
«Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης ο Zelensnky κάλεσε επανειλημμένα τις χώρες του ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσουν πλήγματα στη Ρωσία», είπε ο Kirillov, υπενθυμίζοντας ότι στις 22 Οκτωβρίου, σε συνέντευξή του στα καναδικά τηλεοπτικά κανάλια, ο Zelensnky προέτρεψε τον κόσμο να χτυπήσει το Κρεμλίνο εάν η Ρωσία χτυπήσει το γραφείο του Ουκρανού προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης