Τελευταία Νέα
Διεθνή

Budanov (Ουκρανία): Εάν καταστρέψουν οι Ρώσοι το φράγμα Kakhova, θα μας επιβραδύνουν μόνο δύο εβδομάδες

Budanov (Ουκρανία): Εάν καταστρέψουν οι Ρώσοι το φράγμα Kakhova, θα μας επιβραδύνουν μόνο δύο εβδομάδες
Θα πλημμυρίσει όλη η αριστερή όχθη της Χερσώνας αλλά θα μείνει χωρίς νερό η Κριμαία είπε ο Budanov
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως εάν οι Ρώσοι καταστρέψουν το φράγμα της Kakhova που βρίσκεται κοντά στην Kherson, αυτό που θα καταφέρουν, θα είναι να επιβραδύνουν κατά μόλις δύο εβδομάδες την επέλαση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων διατύπωσε ο Kyrylo Budanov, ο επικεφαλής της ουκρανικής κατασκοπείας.
Σημειώνεται πως και η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία πως θέλει να καταστρέψει το φράγμα, προκειμένου να πλημμυρίσει μια τεράστια έκταση στην αριστερή όχθη του Δνείπερου ποταμού έτσι ώστε να εγκλωβιστούν τα ρωσικά στρατεύματα που είναι στην περιοχή.
Ωστόσο, ο Budanov εμφανίστηκε να υποτιμά το σενάριο μιας δυνητικής καταστροφής του φράγματος, αναφέροντας πως στην χειρότερη των περιπτώσεων, αυτή η εξέλιξη θα καθυστερούσε κατά μόλις δύο εβδομάδες την προέλαση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
«Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να πλημμυρίσουν τελείως την αριστερή όχθη της Kherson.
Θα χάσουν όμως θεωρητικά τη δυνατότητα να παράσχουν νερό στο κανάλι της βόρειας Κριμαίας, και άρα να υδροδοτήσουν την Κριμαία» είπε ο Budanov.

Κίνδυνος και για το πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia

Όπως είπε, προφανώς και μια τέτοια εξέλιξη θα περιέπλεκε την προέλαση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
«Σε κάθε περίπτωση, δεν μιλάμε και για ένα μεγάλο διάστημα, περίπου δύο εβδομάδας» υπογράμμισε ο Ουκρανός αξιωματούχους, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι σε αυτό το ενδεχόμενο θα κατέστρεφαν «την πιθανότητα ύπαρξης του πυρηνικού εργοστασίου της Zaporizhia» μια και όπως είπε, εξαρτάται απόλυτα από αυτό το φράγμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης