Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Πρώην βουλευτής πέταξε... χειροβομβίδα σε αστυνομικούς για να μην τον συλλάβουν

Βραζιλία: Πρώην βουλευτής πέταξε... χειροβομβίδα σε αστυνομικούς για να μην τον συλλάβουν
Επειδή παραβίασε τους όρους της κατ’ οίκον κράτησής του

Βραζιλιάνος πρώην κοινοβουλευτικός, υποστηρικτής του απερχόμενου ακροδεξιού προέδρου Bolsonaro, άνοιξε πυρ και πέταξε χειροβομβίδες για να εμποδίσει τη σύλληψή του, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο ομοσπονδιακοί αστυνομικοί.
Ο πρώην βουλευτής Jeffereson ήταν αντιμέτωπος με φυλάκιση κατ’ εντολή του Ομοσπονδιακού Ανώτατου Δικαστηρίου (STF), επειδή παραβίασε τους όρους της κατ’ οίκον κράτησής του μεταφορτώνοντας σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης βίντεο στο οποίο εξύβρισε την πρόεδρο του κορυφαίου βραζιλιάνικου δικαστικού θεσμού.
Όταν πήγαν να τον συλλάβουν στην πόλη Λεβί Γκασπάριαν (πολιτεία Ρίο ντε Ζανέιρο, νοτιοανατολικά), ο κ. Jeffereson «αντέδρασε» και δύο μέλη των υπηρεσιών επιβολής της τάξης «τραυματίστηκαν από τα θραύσματα χειροβομβίδας που πέταξε», ανέφερε η ομοσπονδιακή αστυνομία (PF) σε ανακοίνωσή της.
Τους προσφέρθηκαν ιατρικές φροντίδες και είναι καλά, διευκρίνισε η PF, η οποία ανέπτυξε ενισχύσεις επιτόπου.
Ο πρόεδρος Bolsonaro πήρε αποστάσεις από τον πρώην βουλευτή, τονίζοντας μέσω Twitter πως «οποιοσδήποτε ανοίγει πυρ εναντίον αστυνομικού πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν κακοποιό στοιχείο.
Εκφράζω την αλληλεγγύη μου προς τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στο επεισόδιο αυτό».
Προηγουμένως, ο ακροδεξιός αρχηγός του κράτους είχε καταδικάσει την «ένοπλη αντίσταση» που πρόβαλε ο κ. Jeffereson, ο οποίος παρέμεινε ταμπουρωμένος οκτώ ώρες στο σπίτι του κι επιβεβαίωσε μέσω βίντεο πως έκανε χρήση όπλων, αλλά διαβεβαιώνοντας πως δεν είχε την πρόθεση να τραυματίσει αστυνομικούς, ισχυριζόμενος πως σκοπός του ήταν να προκαλέσει ζημιά στα αυτοκίνητά τους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης