Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι Ουκρανοί δεν θέλουν να πολεμήσουν στην Kherson – Σκοτώνονται 200 στρατιώτες κάθε ημέρα

Ρωσία: Οι Ουκρανοί δεν θέλουν να πολεμήσουν στην Kherson – Σκοτώνονται 200 στρατιώτες κάθε ημέρα
Οι Ουκρανοί δεν θέλουν να πάνε στο μέτωπο τόνισε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Kherson
Σχετικά Άρθρα
Τεράστιες είναι οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων καθώς εκτιμάται ότι πάνω από 200 Ουκρανοί στρατιώτες χάνουν καθημερινά τη ζωή τους στο μέτωπο των συγκρούσεων στην περιοχή της Kherson.
«Οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν θέλουν να πάνε στο μέτωπο επειδή βλέπουν συνέχεια τον θάνατο τόσο των μισθοφόρων όσο και των Ουκρανών ναζί που ανέρχονται καθημερινά σε εκατοντάδες.
Περίπου 200 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώνονται την ημέρα» είπε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Kherson, Kirill Stremousov, ο οποίος επανέλαβε πως όλες οι προσπάθειες των Ουκρανών να σπάσουν τη ρωσική άμυνα, έχουν αποδειχθεί ανεπιτυχείς.
Επιπλέον, σημείωσε πως η διαδικασία της εκκένωσης των πολιτών προχωρά χωρίς προβλήματα, επισημαίνοντας πως η Ρωσία δίνει το δικαίωμα στους πολίτες αυτούς να εγκατασταθούν σε όποια περιοχή της Ρωσίας επιθυμούν και να λάβουν τη ρωσική υπηκοότητα, απολαμβάνοντας όλα τα δικαιώματα των Ρώσων πολιτών.

Κανονικά η εκκένωση

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Kherson, Vladimir Saldo υπογράμμισε πως οι κάτοικοι που ζούσαν στη δεξιά όχθη του Δνείπερου της περιφέρειας της Kherson έχουν μεταφερθεί στα ανατολικά, μια και παραμένει ο κίνδυνος να πλημμυρίσει μια τεράστια περιοχή λόγω ενός πιθανού χτυπήματος του ουκρανικού στρατού στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Kakhovka.
Επιπλέον, ο Saldo είπε πως ο ουκρανικός στρατός συγκεντρώνει ισχυρές δυνάμεις στις περιοχές του Nikolayev και του Krivoy Rog, κάτι που όπως είπε, σημαίνει ότι οι Ουκρανοί ετοιμάζονται για μια μεγάλη αντεπίθεση.
Όσον αφορά την εκκένωση των κατοίκων, ο Saldo είπε μεταξύ άλλων πως αυτή έγινε και προκειμένου οι ρωσικές δυνάμεις να προχωρήσουν στην κατασκευή τεράστιων αμυντικών οχυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης