Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγωγές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού παιδιών και εφήβων ετοιμάζουν οι Αμερικανοί - Η στάση του CDC

Αγωγές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού παιδιών και εφήβων ετοιμάζουν οι Αμερικανοί - Η στάση του CDC
Υπήρξε σύσταση της συμβουλευτικής ομάδας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις 20 Οκτωβρίου για την προσθήκη των εμβολίων COVID-19 στα προγράμματα ανοσοποίησης παιδιών και εφήβων
Κάθε πολιτεία που απαιτεί εμβολιασμό COVID-19 για τη φοίτηση στο σχολείο θα βρεθεί αντιμέτωπη με αγωγή.
Αυτό σκοπεύει να κάνει η οργάνωση Informed Consent Action Network (ICAN), την οποία διευθύνει ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Del Bigtree, καθώς έχει δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει έως και 50 αγωγές.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Aaron Siri, η ICAN θα υποστηρίξει οικονομικά μια προσφυγή κατά οποιασδήποτε πολιτείας.
Έτσι, αν και οι 50 πολιτείες απαιτούν εμβολιασμό έναντι του Covid 19 για την παρακολούθηση του σχολείου, η ICAN θα υποστηρίξει την προσβολή της εντολής σε κάθε μία από αυτές τις πολιτείες", δήλωσε ο Siri.
Η διαδικασία θα απαιτούσε την εξεύρεση γονέων ή άλλων που θέλουν να αμφισβητήσουν οποιαδήποτε εντολή προκύψει, αλλά η χρηματοδότηση και η νομική εκπροσώπηση για τέτοιες αγωγές είναι σε ισχύ.

Οι οδηγίες οτυ CDC

Η δράση αυτή έρχεται μετά τη σύσταση της συμβουλευτικής ομάδας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις 20 Οκτωβρίου για την προσθήκη των εμβολίων COVID-19 στα προγράμματα ανοσοποίησης παιδιών και εφήβων.
Το CDC πρέπει ακόμη να κάνει υποχρεωτική τη σύσταση, αλλά αναμένεται να το πράξει, δεδομένης της στάσης του στα εμβόλια καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας.
Ορισμένες πολιτείες απαιτούν τα περισσότερα εμβόλια στα προγράμματα ανοσοποίησης για τη φοίτηση σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, συμπεριλαμβανομένης της Βιρτζίνια, αν και καμία δεν απαιτεί ετήσια εμβόλια κατά της γρίπης για τη φοίτηση σε σχολεία, σύμφωνα με το Immunize.org.
Ορισμένοι κυβερνήτες και υποψήφιοι κυβερνήτες έχουν υποσχεθεί να εμποδίσουν τις εντολές για το εμβόλιο COVID-19 για τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων της Φλόριντα, του Κολοράντο, του Τενεσί και της Βιρτζίνια.
Άλλες πολιτείες αναμένεται να επιβάλουν τα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνιας.
Οι αρχές εκεί ετοιμάζονταν να απαιτήσουν τα εμβόλια για τους μαθητές, αλλά καθυστέρησαν την πολιτειακή εντολή τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο του 2023.
Τα επικαιροποιημένα προγράμματα του CDC δεν θα τεθούν σε ισχύ πριν από το 2023 και ο Siri αναμένει ότι τυχόν εντολές δεν θα τεθούν σε ισχύ πριν από την έναρξη του σχολικού έτους 2023-2024.
Ωστόσο, οι εντολές θα ανακοινωθούν αρκετά πριν τεθούν σε ισχύ, ώστε να δοθεί χρόνος στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης