Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Στο 3,9% η ανάπτυξη το γ’ τρίμηνο του 2022 αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν…

Κίνα: Στο 3,9% η ανάπτυξη το γ’ τρίμηνο του 2022 αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν…
Πανδημία, κρίση στην αγορά ακινήτων και παγκόσμια ύφεση οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την κινεζική οικονομία
Σχετικά Άρθρα
Στο 3,9% διαμορφώθηκε η ανάπτυξη της οικονομίας στην Κίνα το γ’ τρίμηνο του 2022 σε ετήσια βάση, κινούμενη ταχύτερα από ότι ανέμεναν οι ειδικοί, οι οποίοι ωστόσο επισημαίνουν ότι οι κίνδυνοι παραμένουν λόγω της αυστηρής πολιτικής περιορισμού του covid που εφαρμόζει το Πεκίνο, της κρίσης στην αγορά ακινήτων αλλά και του φόβου για παγκόσμια ύφεση.
Όπως αναφέρει το Reuters, το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε κατά 3,9% σε ετήσια βάση το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, πάνω από το 3,4% που περίμεναν οι αναλυτές και από την αύξηση 0,4% που κατέγραψε το ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του έτους.
Τα στοιχεία αυτά επρόκειτο να δοθούν στη δημοσιότητα στις 18 Οκτωβρίου, αλλά η δημοσιοποίηση τους καθυστέρησε λόγω και του συνεδρίου του Κομμουνιστικού κόμματος, κατά το οποίο επιβεβαιώθηκε η ισχύς του Xi Jinping, ο οποίος εξασφάλισε και τρίτη θητεία στην ηγεσία του κόμματος.
Μιλώντας στους συνέδρους του κόμματος ο Xi υποστήριξε πως η κινεζική οικονομία έχει μεγάλη δυναμική και ότι θα παραμείνει σε θετική τροχιά.
Βάσει των στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο κατά 2,5% σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 6,3% σε ετήσια βάση, από 4,2% τον Αύγουστο, ενώ η ανεργία αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο στο 5,5%, από 5,3% που ήταν τον Αύγουστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης