Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Ουγγαρία): Οι Βρυξέλλες μοιάζουν με τη Σοβιετική Ένωση και θα έχουν την κατάληξή της – Αντιστεκόμαστε όπως το 1956

Orban (Ουγγαρία): Οι Βρυξέλλες μοιάζουν με τη Σοβιετική Ένωση και θα έχουν την κατάληξή της – Αντιστεκόμαστε όπως το 1956

Η ΕΕ οποία προσπαθεί να χαλιναγωγήσει - υποτίθεται - τη «δημοκρατική οπισθοδρόμηση» στην Ουγγαρία, θα καταλήξει όπως η Σοβιετική Ένωση, επισήμανε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban

Σχετικά Άρθρα

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban έκανε συγκρίσεις σε ομιλία του την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και των σοβιετικών στρατευμάτων που επιτέθηκαν στην Ουγγαρία κατά την επανάσταση του 1956, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico.
Μιλώντας κατά την 66η επέτειο αυτής της αποτυχημένης εξέγερσης κατά της Σοβιετικής κυριαρχίας, ο Orban σημείωσε ότι η ΕΕ, η οποία προσπάθησε να χαλιναγωγήσει - υποτίθεται - τη «δημοκρατική οπισθοδρόμηση» στην Ουγγαρία, θα καταλήξει όπως η Σοβιετική Ένωση.
«Ας μην ασχολούμαστε με αυτούς που πυροβολούν την Ουγγαρία από τη σκιά ή από τα ύψη των Βρυξελλών.
Θα καταλήξουν εκεί που έφτασαν οι προκάτοχοί τους», ανέφερε σε ομιλία του στην πόλη Zalaegerszeg στη δυτική Ουγγαρία.

Το «αγκάθι» του κράτους δικαίου

Η Βουδαπέστη βρίσκεται αντιμέτωπη με περικοπές στη χρηματοδότηση της ΕΕ λόγω της κατάστασης του κράτους δικαίου και της ισχύος των δημοκρατικών αρχών καθώς οι Βρυξέλλες την κατατάσσουν στις ανελεύθερες δημοκρατίες.
Οι χώρες της ΕΕ εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναστείλουν 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τα κονδύλια της ΕΕ για την Ουγγαρία λόγω ανησυχιών για το κράτος δικαίου. Αρκετές κυβερνήσεις της ΕΕ νωρίτερα αυτόν τον μήνα προέτρεψαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διεξαγάγει «μια ενδελεχή και ενημερωμένη ανάλυση κινδύνου» της κατάστασης στην Ουγγαρία.
«Ήμασταν εδώ όταν μας επιτέθηκε η πρώτη κατακτητική αυτοκρατορία και θα είμαστε εδώ όταν καταρρεύσει η τελευταία», είπε ο Orban την Κυριακή.
«Θα το αντέξουμε όταν πρέπει και θα απωθήσουμε όταν μπορούμε.
Τραβάμε ξίφη όταν υπάρχει ευκαιρία και αντιστεκόμαστε όταν έρχονται πολλά χρόνια καταπίεσης», πρόσθεσε.
Η κυβέρνηση της Βουδαπέστης έχει προτείνει μεταρρυθμίσεις που ελπίζει ότι θα κατευνάσουν τις ανησυχίες της ΕΕ.
Το μπλοκ έχει προθεσμία μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου για να αποφασίσει για οικονομικές κυρώσεις κατά της Ουγγαρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης