Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος στη Βρετανία – Υπό άκρα μυστικότητα το BBC ετοίμασε μηνύματα για μεγάλες διακοπές ρεύματος

Τρόμος στη Βρετανία – Υπό άκρα μυστικότητα το BBC ετοίμασε μηνύματα για μεγάλες διακοπές ρεύματος
Τα σενάρια του BBC, τα οποία θα μεταδίδονται σε συχνότητες των FM θα προειδοποιούν το κοινό ότι η διακοπή ρεύματος μπορεί να διαρκέσει έως και 48 ώρες
Σχετικά Άρθρα

Tο BBC φέρεται να ετοίμασε κρυφά μηνύματα έκτακτης ανάγκης που θα διαβαστούν στο ραδιόφωνο σε περίπτωση μεγάλης διακοπής ρεύματος στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτόν τον χειμώνα, λόγω ενεργειακών ελλείψεων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Guardian, το BBC, ως μέρος του προγραμματισμού για σενάρια έκτακτης ανάγκης, έχει δημιουργήσει σενάρια που θα βοηθούσαν «να καθησυχάσουν το κοινό» εάν επρόκειτο να υπάρξει «μεγάλη απώλεια ισχύος» στο Εθνικό Δίκτυο, το οποίο προμηθεύει με ρεύμα Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία.
Η Βόρεια Ιρλανδία δεν αποτελεί μέρος του ίδιου ηλεκτρικού δικτύου και επομένως δεν θα επηρεαστεί.

Τα σενάρια τρόμου

Κατά τη διάρκεια εθνικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, το BBC έχει την ευθύνη να παρέχει πληροφορίες στη χώρα, ως μέρος του κυβερνητικού σχεδιασμού.
Τα μηνύματα του BBC, τα οποία θα μεταδίδονται σε συχνότητες των FM θα προειδοποιούν το κοινό ότι η διακοπή ρεύματος μπορεί να διαρκέσει έως και 48 ώρες.
Ένα σενάριο για ένα υποθετικό δελτίο ειδήσεων προειδοποιεί ότι «οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται υπό εξαιρετική πίεση… οι άνθρωποι καλούνται να μην επικοινωνούν μαζί τους εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο».
Ένα άλλο σενάριο σημειώνει ότι «η κυβέρνηση ελπίζει να αποκατασταθεί η ισχύς τις επόμενες 36 έως 48 ώρες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης