Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαλυπτικός Macron: Η ειρήνη είναι εφικτή, αρκεί να το αποφασίσουν οι Ουκρανοί

Αποκαλυπτικός Macron: Η ειρήνη είναι εφικτή, αρκεί να το αποφασίσουν οι Ουκρανοί
«H ειρήνη είναι εφικτή, όταν την αποφασίσουν οι Ουκρανοί», σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος

«Η ειρήνη είναι εφικτή» στην Ουκρανία αρκεί να το «αποφασίσουν οι Ουκρανοί», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron την Κυριακή (23/10/2022) κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής για την ειρήνη στη Ρώμη.
«Ας μην αφήσουμε την ειρήνη σήμερα να χαθεί από τη ρωσική δύναμη.
H ειρήνη είναι εφικτή, όταν την αποφασίσουν οι Ουκρανοί», σημείωσε ο Macron.
Αναφερόμενος στη δυτική υποστήριξη στο Κίεβο, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως δίνεται, «ώστε κάποια στιγμή ο ουκρανικός λαός να επιλέξει την ειρήνη με τους όρους που έχει αποφασίσει».

Το τραπέζι των συνομιλιών

«Η ειρήνη θα οικοδομηθεί με τον άλλον, που είναι ο σημερινός εχθρός, γύρω από ένα τραπέζι», είπε, ενώπιον εκατοντάδων πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών από όλο τον κόσμο που συγκεντρώθηκαν για μια σύνοδο κορυφής τριών ημερών που διοργανώθηκε από την ιταλική κοινότητα Sant' Egidio.
Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους έφτασε στη Ρώμη το απόγευμα της Κυριακής, όπου θα γίνει δεκτός τη Δευτέρα το πρωί (24/10) από τον Πάπα Φραγκίσκο για μια ιδιωτική συνάντηση στο Βατικανό.
Από την έναρξη του πολέμου ο Macron συνεχίζει να μιλά με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin, σε αντίθεση με άλλους δυτικούς ηγέτες και ειδικότερα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης