Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salman Rushdie: Έχασε την όραση από το ένα μάτι και παράλυσε το ένα χέρι μετά τη δολοφονική επίθεση

Salman Rushdie: Έχασε την όραση από το ένα μάτι και παράλυσε το ένα χέρι μετά τη δολοφονική επίθεση

Ο 75χρονος συγγραφέας, δέχθηκε απειλές θανάτου από το Ιράν τη δεκαετία του 1980 μετά τη δημοσίευση του μυθιστορήματός του «Οι Σατανικοί Στίχοι», μαχαιρώθηκε στο λαιμό και τον κορμό την 12η Αυγούστου 2022

Σχετικά Άρθρα

Ο παγκόσμια γνωστόs συγγραφέας Salman Rushdie έχασε την όρασή του στο ένα μάτι και τη χρήση του ενός χεριού μετά την επίθεση που υπέστη ενώ ετοιμαζόταν να δώσει μια διάλεξη στην πολιτεία της Νέας Υόρκης πριν από δύο μήνες, επιβεβαίωσε ο ατζέντης του τη Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2023.
Ο 75χρονος συγγραφέας, που δέχθηκε απειλές θανάτου από το Ιράν τη δεκαετία του 1980 μετά τη δημοσίευση του μυθιστορήματός του «Οι Σατανικοί Στίχοι», μαχαιρώθηκε στο λαιμό και τον κορμό καθώς ανέβηκε στη σκηνή για να δώσει μια ομιλία για την καλλιτεχνική ελευθερία στο Ίδρυμα Chautauqua την 12η Αυγούστου.

Η στιγμή της επίθεσης

Σε συνέντευξη στην ισπανική El País, ο Andrew Willy έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του συγγραφέα.
«Οι πληγές του ήταν βαθιές, αλλά [επίσης] έχασε την όραση του ενός ματιού», είπε. «Είχε τρία σοβαρά τραύματα στον λαιμό του. Το ένα χέρι είναι ανίκανο γιατί του κόπηκαν τα νεύρα. Και έχει περίπου 15 ακόμη πληγές στο στήθος και τον κορμό του. Άρα, ήταν μια βάναυση επίθεση».
Ο 24χρονος Αμερικανός με λιβανέζικη καταγωγή Χάντι Ματάρ, ο οποίος συνελήφθη αμέσως μετά την επίθεση στον συγγραφέα, είχε δηλώσει αθώος ενώπιον δικαστηρίου μετά τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.
Χαρακτηριστικά μετά την επίθεση η υπερσυντηρητική εφημερίδα Καϊχάν συνεχάρη το δράστη: «Μπράβο σ’ αυτό το θαρραλέο και με συνείδηση του καθήκοντός του άνδρα, ο οποίος επιτέθηκε στον αποστάτη και φαύλο Salman Rushdie,.
Ας φιλήσουμε το χέρι αυτού που έσκισε το λαιμό του εχθρού του Θεού με ένα μαχαίρι».
Ο Salman Rushdie,, γεννημένος το 1947 στην Ινδία από μουσουλμάνους γονείς, έζησε στη Νέα Υόρκη επί 20 χρόνια και απέκτησε αμερικανική υπηκοότητα το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης